Αντιμετώπιση των off flavors στην σπιτική μπύρα
25 Ιανουαρίου 2017
Ψύξη γλεύκους χωρίς ψύξη! (No Chill)
4 Ιανουαρίου 2017
Εμφάνιση όλων

Βύνη Chocolate

Από τον Παναγιώτη Στεφανιδάκη

Περιγραφή: Βελγική βύνη σοκολάτας. Καβουρδίζεται στους 220°C και μόλις ο επιθυμητός χρωματισμός επιτευχθεί, ψύχεται γρήγορα.

Χαρακτηριστικά: Η βύνη σοκολάτας είναι μια έντονα καβουρδισμένη βύνη με βαθύ καφέ χρώμα όπως τής σοκολάτας. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε φέρει την συγκεκριμένη ονομασία. Χρησιμοποιείται για την ρύθμιση τού χρώματος τής μπύρας, στην οποία προσδίδει ένα άρωμα από ξηρούς καρπούς και μια αίσθηση τού «ψημένου». Έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την μαύρη βύνη, πλην όμως είναι πιο ελαφριά και προσδίδει στον ζύθο λιγότερο πίκρισμα επειδή ο χρόνος και η θερμοκρασία τού καβουρδίσματός της δεν είναι τόσο υψηλή όσο στην περίπτωση τής μαύρης βύνης.

Χρήση: Για καφέ, δυνατές, πολύ σκούρες και μαύρες μπύρες όπως Porter, stout και Brown Ale. Μέχρι και το 7% από το χαρμάνι βύνης.

Αποθήκευση και χρόνος ζωής προϊόντος: Η βύνη θα πρέπει να φυλάσσεται σε καθαρούς, δροσερούς (κάτω των 22 βαθμών Κελσίου), ξηρούς (με σχετική υγρασία λιγότερη από 35%), χωρίς την παρουσία εντόμων, ποντικών, πουλιών, ή άλλων ζώων, αποθηκευτικούς χώρους. Αν οι παραπάνω συνθήκες τηρούνται, σάς συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε την οποιαδήποτε βύνη ολόκληρων σπόρων σε χρόνο λιγότερο από 18-24 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής της και όλες τις αλεσμένες βύνες κατά τη διάρκεια 3 μηνών από την ημερομηνία παραγωγής. Αν η βύνη δεν φυλάσσεται στις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να χάσει σε φρεσκάδα, γεύση και άρωμα.

Παράμετρος Μονάδα Ελάχιστο Μέγιστο
Υγρασία % 4.5
Εκχυλισματική απόδοση (σε ξηρή βάση) % 75.0
Χρωματισμός βυνογλεύκους EBC 800 1000

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *