Επιλέγοντας την κατάλληλη συνταγή…
1 Μαρτίου 2017
Βύνη Wheat Blanc
10 Φεβρουαρίου 2017
Εμφάνιση όλων

Τα καλύτερα sites με δωρεάν συνταγές μπύρας

Από τον Παναγιώτη Στεφανιδάκη

Στον κόσμο της σπιτικής μπύρας συχνά βλέπουμε φαινόμενα συντροφικότητας, αντιπαλότητας, συνεργασίας αλλά και ανταγωνισμού. Οι λάτρεις της μπύρας έχουν την τάση να δημιουργούν, να καινοτομούν και να μοιράζονται την αγάπη τους με τον υπόλοιπο κόσμο. Φυσικά εσωτερικές διαμάχες υπάρχουν αλλά το αίσθημα της ανταλλαγής ιδεών είναι πολύ έντονο. Είτε είστε έμπειρος οικοζυθοποιός ή αρχάριος το πλήθος των πόρων που υπάρχουν πλέον στα χέρια σας όπως internet, forums, ιστοσελίδες αλλά και τα ίδια τα μικροζυθοποιεία είναι μερικά απο αυτά. Αν λοιπόν θέλετε να φτιάξετε μια μπύρα που σας προκαλεί το ενδιαφέρον παρακάτω υπάρχουν 5 σπουδαία sites με δωρεάν συνταγές και κλώνους απο ότι είδος μπορείτε να φανταστείτε!

American Homebrewers Association

Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του αντίστοιχου Συλλόγου της Αμερικής είναι απλά must για όλους τους επίδοξους homebrewers. Ειδήσεις, πλήρης κατάλογος συνταγών αλλά και συμβουλές οικοζυθοποιίας και τεχνικές. Οι συνταγές είναι οργανωμένες σε επίπεδα δεξιοτήτων (αρχάριος, ενδιάμεσος, προχωρημένοι) και διαφέρουν ανάλογα με τον εξοπλισμό που διαθέτει κάθε οικοζυθοποίος.

Beer Recipes

Θα πρέπει να εγγραφείτε με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, αλλά μόλις το κάνετε, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε συνταγές, κριτικές και αλληλεπίδραση με φίλους του homebrew από όλο τον κόσμο. Ίσως το πιο ενδιαφέρον μέρος αυτής της ιστοσελίδας είναι η ενσωμάτωση του Beer Judging Certification Program Guidelines.

Brewgr

Δεν είναι μόνο το ότι έχει πληθώρα δωρεάν homebrew συνταγών, το brewgr.com είναι ένα μέρος που θα σας καθιερώσει μέσα στις homebrewing κοινότητες. Ανεβάστε τις δικές σας συνταγές, χρησιμοποιήστε τις συνταγές άλλων homebrewers, μοιραστείτε, βαθμολογήστε τες. Όπως και με το beerrecipes.org, θα πρέπει να εγγραφείτε με μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Brew Your Own

Αποτελεί μια δημοφιλής πηγή για homebrewers, ειδικά εκείνους που ψάχνουν για ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών. Αν δεν έχετε την έντυπη έκδοση, μπορείτε να τους δείτε online απο την ιστοσελίδα που περιέχει οδηγούς για την αντιμετώπιση προβλημάτων, ορολογία και τα βασικά της ζυθοποιίας. Τέλος ένα εκτεταμένο ευρετήριο συνταγών περιλαμβάνει και πολλούς κλώνους, όπως π.χ. την Sierra Nevada’s Pale Ale.

Brewtoad

Μπείτε σε ομάδες, ακολουθείστε ζυθοποιίες, συμμετάσχετε στο φόρουμ και σε συζητήσεις για συγκεκριμένες μπύρες. Το σημαντικότερο, πρόσβαση σε εκατοντάδες συνταγές που έχουν δοκιμαστεί και βαθμολογηθεί από την κοινότητα του Brewtoad. Μερικές συνταγές είναι διαθέσιμες για αγορά, αλλά οι περισσότερες περιλαμβάνονται δωρεάν. Εγγραφείτε για την ελεύθερη ιδιότητα μέλους, ή αναβαθμιστείτε σε Brewtoad Pro για να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από τα χαρακτηριστικά της ιστοσελίδας, όπως η απεριόριστη κατοχή ιδιωτικών συνταγών, προφίλ εξοπλισμού, και κατά προτεραιότητα υποστήριξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *