Τα καλύτερα sites με δωρεάν συνταγές μπύρας
27 Φεβρουαρίου 2017
Αντιμετώπιση των off flavors στην σπιτική μπύρα
25 Ιανουαρίου 2017
Εμφάνιση όλων

Βύνη Wheat Blanc

Από τον Παναγιώτη Στεφανιδάκη

Περιγραφή: Βελγική βύνη από σπόρους σιταριού. Αποξηραίνεται μέχρι τούς 80 – 85°C.

Χαρακτηριστικά: Είναι υπεύθυνη για την χαρακτηριστική γεύση τής σταρόμπυρας. Είναι απολύτως απαραίτητη στο βράσιμο τής σταρόμπυρας, πλην όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί (σε ποσοστό 3–5% στο χαρμάνι) και σε ζύθους που βασίζονται σε βύνες κριθαριού λόγω τού επιπέδου πρωτεΐνης της πού δίνει στην μπύρα μια πιο γεμάτη αίσθηση στο στόμα και ενισχύει τη σταθερότητα τού αφρού.

Χρήση: Σταρόμπυρες, ελαφριές μπύρες, σε ζύθους με μικρή ή μηδενική περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Μέχρι και το 35% από το χαρμάνι βύνης.

Αποθήκευση και χρόνος ζωής προϊόντος: Η βύνη θα πρέπει να φυλάσσεται σε καθαρούς, δροσερούς (κάτω των 22 βαθμών Κελσίου), ξηρούς (με σχετική υγρασία λιγότερη από 35%), χωρίς την παρουσία εντόμων, ποντικών, πουλιών, ή άλλων ζώων, αποθηκευτικούς χώρους. Αν οι παραπάνω συνθήκες τηρούνται, σάς συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε την οποιαδήποτε βύνη ολόκληρων σπόρων σε χρόνο λιγότερο από 18-24 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής της και όλες τις αλεσμένες βύνες κατά τη διάρκεια 3 μηνών από την ημερομηνία παραγωγής. Αν η βύνη δεν φυλάσσεται στις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να χάσει σε φρεσκάδα, γεύση και άρωμα.

Παράμετρος Μονάδα Ελάχιστο Μέγιστο
Υγρασία % 5.5
Εκχυλισματική απόδοση (σε ξηρή βάση) % 83.0
Χρωματισμός βυνογλεύκους EBC 5.5
Χρωματισμός τού ζύθου μετά το βρασμό EBC 7.5
Συνολική πρωτείνη % 14.0
Διαλυτή πρωτείνη % 4.5 5.5
Ιξώδες cp 1.9
Οξύτητα pH 5.8 6.1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *