Τι εξοπλισμό θα χρειαστείς από Kit μέχρι All Grain! (Μέρος 2ο)
2 Ιουνίου 2016
Τι εξοπλισμό θα χρειαστείς από Kit μέχρι All Grain! (Μέρος 1ο)
24 Μαΐου 2016
Εμφάνιση όλων

Βύνη Pale Ale

Από τον Παναγιώτη Στεφανιδάκη


Περιγραφή
: Βελγική ανοιχτόχρωμη βασική βύνη. Αποξήρανση μέχρι και τους 90-95°C.

Χαρακτηριστικά: Συνήθως χρησιμοποιείται σαν βύνη βάσης ή σε συνδυασμό με Pilsen 2RS για την επίτευξη πλουσιότερου αρώματος βύνης και περισσότερου χρώματος στον ζύθο. Έχοντας πιο βαθύ χρώμα, αυτή η βύνη προσδίδει μια χρυσαφένια απόχρωση στο ζυθογλεύκος. Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ισχυρές ζύμες στην παραγωγή κεχριμπαρένιων και πικρών ζύθων. Η Pale Ale αποξηραίνεται περισσότερο χρόνο και ο σπόρος έχει υποστεί περισσότερες χημικές μεταβολές, οπότε προσδίδει στον ζύθο ισχυρότερο άρωμα από ότι η Pilsen 2RS. Η ενζυματική της δραστηριότητα είναι επαρκής όταν χρησιμοποιείται με μια μεγάλη αναλογία από μη ενζυματικές εξειδικευμένες βύνες.

Χρήση: Για ανοιχτόχρωμες ale και για πικρούς ζύθους, για τις πιο πολλές από τις παραδοσιακές αγγλικές μπύρες. Μέχρι και το 80% από το χαρμάνι βύνης.

Αποθήκευση και χρόνος ζωής προϊόντος: Η βύνη θα πρέπει να φυλάσσεται σε καθαρούς, δροσερούς (κάτω των 22 βαθμών Κελσίου), ξηρούς (με σχετική υγρασία λιγότερη από 35%), χωρίς την παρουσία εντόμων, ποντικών, πουλιών, ή άλλων ζώων, αποθηκευτικούς χώρους. Αν οι παραπάνω συνθήκες τηρούνται, σάς συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε την οποιαδήποτε βύνη ολόκληρων σπόρων σε χρόνο λιγότερο από 18-24 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής της και όλες τις αλεσμένες βύνες κατά τη διάρκεια 3 μηνών από την ημερομηνία παραγωγής. Αν η βύνη δεν φυλάσσεται στις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να χάσει σε φρεσκάδα, γεύση και άρωμα.

Παράμετρος Μονάδα Ελάχιστο Μέγιστο
Υγρασία % 4.5
Εκχυλισματική απόδοση (σε ξηρή βάση) % 80.0
Διαφορά εκχυλίσματος, λεπτοαλεσμένης – χονδροαλεσμένης βύνης % 1.0 2.5
Χρωματισμός βυνογλεύκους EBC 7.0 10.0
Συνολική πρωτείνη % 11.5
Διαλυτή πρωτείνη % 4.0 4.6
Αριθμός τού Κόλμπαχ % 38.0 45.0
Ιξώδες cp 1.6
Διαστατική ισχύς WK 250
Ευθρυπτότητα % 80.0
Νιτρωδοδιμεθυλαμίνη (NDMA) ppb 2.5

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *