Μέθοδοι παραγωγής σπιτικής μπύρας
9 Ιουνίου 2016
Τι εξοπλισμό θα χρειαστείς από Kit μέχρι All Grain! (Μέρος 2ο)
2 Ιουνίου 2016
Εμφάνιση όλων

Βύνη Munich

Από τον Παναγιώτη Στεφανιδάκη

Περιγραφή: Βελγική εξειδικευμένη βύνη τύπου Μονάχου. Αποξηραίνεται μέχρι και τους 100-105°C.

Χαρακτηριστικά: Πλούσια χρυσαφιά βύνη. Προσδίδει μια ελαφρώς σκουρότερη απόχρωση στον ζύθο, προς ένα όμορφο χρυσαφένιο-πορτοκαλί χρώμα. Δίνει ένα χαρακτηριστικό ισχυρό άρωμα σπόρου βύνης στην μπύρα, χωρίς αρνητική επιρροή για την σταθερότητα τού αφρού και χωρίς ο ζύθος να γίνεται πιο βαρύς. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές ποσότητες σε συνδυασμό με την Pilsen 2RS για την παραγωγή ανοιχτόχρωμης μπύρας με βελτιωμένη γευστική αίσθηση βύνης και πλουσιότερο χρώμα. Ενισχύει την γεύση ζύθων με χαρακτήρα.

Χρήση: Ανοιχτόχρωμες Ale, κεχριμπαρένιες, καφετιές, δυνατές και σκούρες μπύρες, Bocks. Μέχρι και το 60% από το χαρμάνι βύνης.

Αποθήκευση και χρόνος ζωής προϊόντος: Η βύνη θα πρέπει να φυλάσσεται σε καθαρούς, δροσερούς (κάτω των 22 βαθμών Κελσίου), ξηρούς (με σχετική υγρασία λιγότερη από 35%), χωρίς την παρουσία εντόμων, ποντικών, πουλιών, ή άλλων ζώων, αποθηκευτικούς χώρους. Αν οι παραπάνω συνθήκες τηρούνται, σάς συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε την οποιαδήποτε βύνη ολόκληρων σπόρων σε χρόνο λιγότερο από 18-24 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής της και όλες τις αλεσμένες βύνες κατά τη διάρκεια 3 μηνών από την ημερομηνία παραγωγής. Άν η βύνη δεν φυλάσσεται στις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να χάσει σε φρεσκάδα, γεύση και άρωμα.

Παράμετρος Μονάδα Ελάχιστο Μέγιστο
Υγρασία % 4.5
Εκχυλισματική απόδοση (σε ξηρή βάση) % 80.0
Χρωματισμός βυνογλεύκους EBC 21.0 28.0
Συνολική πρωτείνη % 11.5
Καθαρότητα τού βυνογλεύκους Διαυγές

Comments are closed.