Πριν την μετάβαση στο All Grain (AG)
14 Δεκεμβρίου 2016
Από την Αγγλία στην Τζαμάικα!
26 Νοεμβρίου 2016
Εμφάνιση όλων

Βύνη Cafe

Από τον Παναγιώτη Στεφανιδάκη

Περιγραφή: Βελγική βύνη καφέ. Σχηματισμός γεύσης μέχρι και τους 200°C.

Χαρακτηριστικά: Οι βύνες Cafe προσδίδουν ένα εύκολοδιάκριτο άρωμα των κόκκων τού καφέ στον ζύθο, προσθέτουν μια αίσθηση καφέ στις μαύρες μπύρες και στις Porter. Σε οποιαδήποτε σκουρόχρωμη ale προσθέτουν μια απαλή αίσθηση στο στόμα και κάνουν τη γεύση πιο σύνθετη. Ενισχύουν τον χρωματισμό των ζύθων.

Χρήση: Για μαύρους ζύθους, Porter, Scotch ale, σκουρόχρωμους ζύθους στο βελγικό στιλ, σε μικρή ποσότητα στις brown ale για απαλή παρουσία φρεσκοψημένου καφέ. Μέχρι και το 10% από το χαρμάνι βύνης.

Αποθήκευση και χρόνος ζωής προϊόντος: Η βύνη θα πρέπει να φυλάσσεται σε καθαρούς, δροσερούς (κάτω των 22 βαθμών Κελσίου), ξηρούς (με σχετική υγρασία λιγότερη από 35%), χωρίς την παρουσία εντόμων, ποντικών, πουλιών, ή άλλων ζώων, αποθηκευτικούς χώρους. Αν οι παραπάνω συνθήκες τηρούνται, σάς συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε την οποιαδήποτε βύνη ολόκληρων σπόρων σε χρόνο λιγότερο από 18-24 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής της και όλες τις αλεσμένες βύνες κατά τη διάρκεια 3 μηνών από την ημερομηνία παραγωγής. Αν η βύνη δεν φυλάσσεται στις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να χάσει σε φρεσκάδα, γεύση και άρωμα.

Παράμετρος Μονάδα Ελάχιστο Μέγιστο
Υγρασία % 4.5
Εκχυλισματική απόδοση (σε ξηρή βάση) % 75.5
Χρωματισμός βυνογλεύκους EBC 420 520

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *