Τα σφάλματα του πρωτάρη homebrewer
4 Μαΐου 2017
Συνέντευξη: Νίκος Τσελίκος
26 Μαρτίου 2017
Εμφάνιση όλων

Βύνη Black

Από τον Παναγιώτη Στεφανιδάκη

Περιγραφή: Μαύρη βύνη 1500 EBC. Το πιο σκουρόχρωμο βυνοποιημένο κριθάρι. Καβουρδίζεται μέχρι τους 235°C.

Χαρακτηριστικά: Ενισχύει το άρωμα των ζύθων με χαρακτήρα προσδίδοντας περισσότερη πικρότητα από ότι οι υπόλοιπες σκουρόχρωμες βύνες. Προσδίδει επίσης μια αίσθηση καμένου ή καπνισμένου.

Χρήση: Για μπύρες με πολύ έντονο χρώμα, Stout και Porter. Από 3% έως και 6% από το χαρμάνι βύνης.

Αποθήκευση και χρόνος ζωής προϊόντος: Η βύνη θα πρέπει να φυλάσσεται σε καθαρούς, δροσερούς (κάτω των 22 βαθμών Κελσίου), ξηρούς (με σχετική υγρασία λιγότερη από 35%), χωρίς την παρουσία εντόμων, ποντικών, πουλιών, ή άλλων ζώων, αποθηκευτικούς χώρους. Αν οι παραπάνω συνθήκες τηρούνται, σάς συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε την οποιαδήποτε βύνη ολόκληρων σπόρων σε χρόνο λιγότερο από 18-24 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής της και όλες τις αλεσμένες βύνες κατά τη διάρκεια 3 μηνών από την ημερομηνία παραγωγής. Αν η βύνη δεν φυλάσσεται στις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να χάσει σε φρεσκάδα, γεύση και άρωμα.

Παράμετρος Μονάδα Ελάχιστο Μέγιστο
Υγρασία % 4.5
Εκχυλισματική απόδοση (σε ξηρή βάση) % 73.5
Χρωματισμός βυνογλεύκους EBC 1200 1450

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *