Ζυθοποιώντας με εκχυλίσματα βύνης
11 Οκτωβρίου 2016
Εμφιάλωση, ο μπελάς κάθε οικοζυθοποιού
27 Αυγούστου 2016
Εμφάνιση όλων

Βύνη Biscuit

Από τον Παναγιώτη Στεφανιδάκη

Περιγραφή: Μοναδική και πολύ εξειδικευμένη βελγική βύνη. Ελαφρά αποξηραίνεται και μετά ελαφρά καβουρδίζεται μέχρι και τους 160°C.

Χαρακτηριστικά: Η βύνη Biscuit δημιουργεί μια έντονη αίσθηση τού «ψημένου» στον ζύθο. Προσδίδει στη γεύση και το άρωμα μια ζεστή παρουσία ψωμιού και μπισκότου. Βοηθάει στη δημιουργία ενός ανοιχτού ή λίγο πιο σκούρου ζεστού καφέ χρώματος στον πολτό. Αυτή η βύνη χρησιμοποιείται για να βελτίωση το αίσθημα τού «ψημένου» στη γεύση και το άρωμα πού χαρακτηρίζουν ζύθους τύπου ale και lager και υποβοηθούν την έκφραση των πιο κρυμμένων χαρακτηριστικών τής μαύρης βύνης και τής βύνης σοκολάτας. Στερείται ενζύμων. Πρέπει να πολτοποιηθεί μαζί με βύνες πού έχουν πλεόνασμα διαστατικής ισχύος.

Χρήση: Για όλες τις εξειδικευμένες μπύρες και επίσης για Αγγλικές ale, καφέ ale και Porter. Μέχρι και το 25% από το χαρμάνι βύνης.

Αποθήκευση και χρόνος ζωής προϊόντος: Η βύνη θα πρέπει να φυλάσσεται σε καθαρούς, δροσερούς (κάτω των 22 βαθμών Κελσίου), ξηρούς (με σχετική υγρασία λιγότερη από 35%), χωρίς την παρουσία εντόμων, ποντικών, πουλιών, ή άλλων ζώων, αποθηκευτικούς χώρους. Αν οι παραπάνω συνθήκες τηρούνται, σάς συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε την οποιαδήποτε βύνη ολόκληρων σπόρων σε χρόνο λιγότερο από 18-24 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής της και όλες τις αλεσμένες βύνες κατά τη διάρκεια 3 μηνών από την ημερομηνία παραγωγής. Αν η βύνη δεν φυλάσσεται στις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να χάσει σε φρεσκάδα, γεύση και άρωμα.

Παράμετρος Μονάδα Ελάχιστο Μέγιστο
Υγρασία % 4.7
Εκχυλισματική απόδοση (σε ξηρή βάση) % 77.0
Χρωματισμός βυνογλεύκους EBC 45.0 55.0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *