Υγρό και ξηρό εκχύλισμα βύνης
31 Οκτωβρίου 2016
Συνέντευξη: Αντώνης Αρχοντάκης & Γιώργος Καζαμίας
16 Οκτωβρίου 2016
Εμφάνιση όλων

Βύνη Arome

Από τον Παναγιώτη Στεφανιδάκη

Περιγραφή: Βελγική αρωματική βύνη. Υψηλή θερμοκρασία εκβλάστησης, και αποξήρανση μέχρι τούς 115°C για ένα πλουσιοπάροχο άρωμα.

Χαρακτηριστικά: Η βύνη Arome προσδίδει πλούσιο άρωμα και γεύση βύνης στις κεχριμπαρένιες και σκούρες μπύρες τύπου lager. Συγκρινόμενη με άλλες παραδοσιακές σκουρόχρωμες βύνες έχει μεγαλύτερη διαστατική ισχύ και η πικρότητα την οποία αποδίδει στον ζύθο είναι πιο απαλή.

Χρήση: Για εξειδικευμένους, πολύ αρωματικούς ζύθους. Μέχρι και το 20% από το χαρμάνι βύνης.

Αποθήκευση και χρόνος ζωής προϊόντος: Η βύνη θα πρέπει να φυλάσσεται σε καθαρούς, δροσερούς (κάτω των 22 βαθμών Κελσίου), ξηρούς (με σχετική υγρασία λιγότερη από 35%), χωρίς την παρουσία εντόμων, ποντικών, πουλιών, ή άλλων ζώων, αποθηκευτικούς χώρους. Αν οι παραπάνω συνθήκες τηρούνται, σάς συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε την οποιαδήποτε βύνη ολόκληρων σπόρων σε χρόνο λιγότερο από 18-24 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής της και όλες τις αλεσμένες βύνες κατά τη διάρκεια 3 μηνών από την ημερομηνία παραγωγής. Aν η βύνη δεν φυλάσσεται στις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να χάσει σε φρεσκάδα, γεύση και άρωμα.

Παράμετρος Μονάδα Ελάχιστο Μέγιστο
Υγρασία % 4.5
Εκχυλισματική απόδοση (σε ξηρή βάση) % 78.0
Χρωματισμός βυνογλεύκους EBC 95.0 105.0
Οξύτητα pH 5.8

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *