Το πρώτο BeerKit!
10 Αυγούστου 2016
Χάρτης αντικατάστασης βυνών
21 Ιουλίου 2016
Εμφάνιση όλων

Βύνη Abbey

Από τον Παναγιώτη Στεφανιδάκη

Περιγραφή: Βελγική καφέ βύνη πού παράγεται με ειδική διαδικασία βλάστησης και αποξήρανσης μέχρι και τους 110°C.

Χαρακτηριστικά: Η Abbey είναι μια πιο «ψημένη» παραλλαγή ανοιχτόχρωμης βύνης. Προσδίδει ισχυρή γεύση από ψημένο ψωμί, ξηρούς καρπούς και φρούτα. Έχει ένα πικρό άρωμα που σταδιακά γίνεται πιο απαλό και ώριμο καθώς παλιώνει, χωρίς να χάνει την έντασή του. Απορροφά εύκολα αρωματικές ουσίες. Η Abbey συνήθως χρησιμοποιείται σε μικρή αναλογία στο χαρμάνι τής βύνης, για την παραγωγή.

Χρήση: Στις μπύρες τύπου Pale ale, τους λεγόμενους ζύθους Abbey, καφέ Porter και εξειδικευμένες μπύρες, σε ένα ευρύ φάσμα από βρετανικές μπύρες. Μέχρι και το 25% από το χαρμάνι βύνης.

Αποθήκευση και χρόνος ζωής προϊόντος: Η βύνη θα πρέπει να φυλάσσεται σε καθαρούς, δροσερούς (κάτω των 22 βαθμών Κελσίου), ξηρούς (με σχετική υγρασία λιγότερη από 35%), χωρίς την παρουσία εντόμων, ποντικών, πουλιών, ή άλλων ζώων, αποθηκευτικούς χώρους. Αν οι παραπάνω συνθήκες τηρούνται, σάς συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε την οποιαδήποτε βύνη ολόκληρων σπόρων σε χρόνο λιγότερο από 18-24 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής της και όλες τις αλεσμένες βύνες κατά τη διάρκεια 3 μηνών από την ημερομηνία παραγωγής. Αν η βύνη δεν φυλάσσεται στις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να χάσει σε φρεσκάδα, γεύση και άρωμα.

Παράμετρος Μονάδα Ελάχιστο Μέγιστο
Υγρασία % 4.5
Εκχυλισματική απόδοση (σε ξηρή βάση) % 78.0
Χρωματισμός βυνογλεύκους EBC 41.0 49.0
Σακχάρωση λεπτά Κανονικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *