Αποστολέας Θέμα: Εστια εμαγιε  (Αναγνώστηκε 257 φορές)

kos.th

  • Επισκέπτης
Εστια εμαγιε
« στις: Απρίλιος 11, 2018, 09:00:29 μμ »
Καλησπερα σας και χριστος ανεστη. Μπορουμε για μεθοδο all grain αντι για γκαζιερα να χρησιμοποιησουμε εμαγιε ηλεκτρικη εμαγιε εστια; εχει χρησιμοποιησει κανεις;

nim

  • Μηνύματα: 161
    • Προφίλ
Απ: Εστια εμαγιε
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 11, 2018, 10:19:16 μμ »
Αν η αντίσταση της είναι δυνατή ώστε να μπορέσεις να πετύχεις έντονο βρασμό δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Προσοχή στην επίστρωση της κατσαρόλας, αν γρατζουνιστει είναι επικίνδυνη.

kos.th

  • Επισκέπτης
Απ: Εστια εμαγιε
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 11, 2018, 10:57:34 μμ »
Εχουμε εικονα ποση περιπου πρεπει να ειναι η ισχυς της εστιας; 1500 watt ειναι καλα; και συνηθως τι διαμετρο συνηθως πρεπει να εχει η κατσαρολα;
Ρωταω γιατι θελω να μεταβω σε all grain σταδιο και δεν θελω να μπλεξω με γκαζιερες.

Nik

  • Global Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 1.139
  • Τσέλικος Νίκος
    • Προφίλ
Απ: Εστια εμαγιε
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 12, 2018, 11:04:56 πμ »
Θελεις πανω απο 2000 watt και διαμετρο οσο μεγαλυτερη γινεται...
Για τι μεγεθος παρτιδας μιλαμε?

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


kos.th

  • Επισκέπτης
Απ: Εστια εμαγιε
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 12, 2018, 07:47:55 μμ »
Γυρω στα 15 με 20 λιτρα. Για ηλεκτρικο ματι θα χρειαστω ξεχωριστη κατσαρολα.η κανουν και αυτες του γκαζιου;

Nik

  • Global Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 1.139
  • Τσέλικος Νίκος
    • Προφίλ
Απ: Εστια εμαγιε
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 12, 2018, 08:39:02 μμ »
Οχι κανουν ολες .Αλλα αν δεν βρεις δυνατη εστια θα ταλαιπωρηθεις στον βρασμο θα πρεπει να βρασεις 20-25 λιτρα γλευκος...

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


kos.th

  • Επισκέπτης
Απ: Εστια εμαγιε
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 12, 2018, 09:51:41 μμ »

Nik

  • Global Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 1.139
  • Τσέλικος Νίκος
    • Προφίλ
Απ: Εστια εμαγιε
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 12, 2018, 11:35:43 μμ »
Δεν ξερω και δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου ψαξε λιγο και στα επαγγελματικα μηπως βρεις κατι δυνατοτερο .Ενδεικτικα η κατσαρολα του lidl εχει αντισταση 1800 και δεν ειναι και πολυ προθυμη να βρασει οπως πρεπει απο οτι λενε οι ιδιοκτητες οποτε 200 βατ παραπανω ισως δεν κανουν την διαφορα....

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


kos.th

  • Επισκέπτης
Απ: Εστια εμαγιε
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 13, 2018, 12:20:27 πμ »
Απο οτι βλεπω θα παω για μικροτερες παρτιδες ( 8-10 λιτρα.) οποτε αμα επιλεξω και μικροτερη κατσαρολα (περιπου 15 λιτρα ) μηπως μεβγαζει με αντισταση 2 kw. Καλυτερα δεν θα ειναι ετσι;

Beeroskopio

  • Παναγιώτης Στεφανιδάκης
  • Μηνύματα: 412
  • Support and share beer knowledge
    • Προφίλ
    • Beeroskopio
Απ: Εστια εμαγιε
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 13, 2018, 02:42:26 μμ »
Φίλε μου εγώ έχω μια κατσαρόλα 18 λίτρα και κάνω στην κουζίνα mx. Με κατάλληλο βουαλ δίχτυ μπορώ και BIAB. Απλά παίζω στα 11-12 λίτρα. Αν σου αρκούν προχωρά το αλλιώς η εστία είναι αναπόφευκτη. Εκτός από γρήγορη απόδοση σου προσφέρει ποιοτική και σταθερή φλόγα που χρειάζεται ιδίως στο mashing. Αν μένεις κάπου σταθερά αγόρασε εστία με μποτίλια προπανιου. Αργά ή γρήγορα θα το κάνεις... θυμήσου το!
Ρίξε μια ματιά στο www.beeroskopio.com

Nik

  • Global Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 1.139
  • Τσέλικος Νίκος
    • Προφίλ
Απ: Εστια εμαγιε
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 13, 2018, 03:41:35 μμ »
Αν σε φτανουν τα 8 λιτρα και θελεις να κανεις την δουλια μεσα, ισως σε καλυπτει καποιο ματι της κουζινας σου(το βρισκεις απο το σαιτ η τις οδηγιες του κατασκευαστη) οποτε αγοραζεις μονο την μαρμιτα .Καλη περιπτωση ειναι μια των 17-18 λιτρων 28 εκατοστα διαμετρος που δεν θα περισευει πολυ απο το περιγραμμα της εστιας ειτε αλουμινενια για πιο φθηνα ειτε ανοιξειδωτη που θα την εχεις για παντα.
Αν θελεις κανονικες παρτιδες θελεις η γκαζι οπως ειπε ο Παναγιωτης η μπορεις να φτιαξεις με ιδιοκατασκευη ενα δοχειο 50 λιτρων με ηλεκτρικη αντισταση.Δεν ειναι κατι δυσκολο η κοστοβορο απλα θα πρεπει να ξερεις τι κανεις γιατι νερο και ρευμα δεν πανε μαζι.
Μπορεις να ρωτησεις στα μαγαζια που πουλανε πρωτες υλες αν συνεργαζονται με καποιο ηλεκτρολογο η μπορεις να βρεις εσυ ενα ηλεκτρολογο να σε εξυπηρετησει...

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Spouk

  • Στέλιος Σφουγκάρης
  • Μηνύματα: 36
    • Προφίλ
Απ: Εστια εμαγιε
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 17, 2018, 10:14:50 πμ »
Συμμετείχα σε ένα σεμινάριο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη το προηγούμενο εξάμηνο. Χρησιμοποιήσαμε μεγάλες κατσαρόλες και εστίες κουζίνας εμαγιέ. Η κουζίνα σου προσφέρει την άνεση του σπιτιού και γλιτώνεις τα περιττά έξοδα. Όμως θέλει προσοχή γιατί συνεχίζει να θερμαίνει την κατσαρόλα σου για λίγη ώρα μετά το σβήσιμο της έχοντας σαν αποτέλεσμα να ξεφεύγεις από τις θερμοκρασίες σου κατά το mashing (μέχρι να την μάθεις τουλάχιστον υποθέτω...). Επίσης όπως είπαν και τα παιδιά, ο βρασμός είναι οριακός. Προσωπικά δεν μετάνιωσα την αγορά μαρμίτας με βρύση (δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να σηκώνεις την κατσαρόλα με το βραστό γλεύκος...) ούτε της γκαζιέρας που μου έδωσε μεγαλύτερο έλεγχο στην θέρμανση της μαρμίτας. Από ηλεκτρικές αντιστάσεις δεν έχω εμπειρία αλλά θα με ενδιέφερε να δω την λειτουργία τους από κοντά. Ίσως να αξίζει και περισσότερο! Ας μας δώσει κάποιος πιο έμπειρος τα φώτα του

Nik

  • Global Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 1.139
  • Τσέλικος Νίκος
    • Προφίλ
Απ: Εστια εμαγιε
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 17, 2018, 12:02:35 μμ »
Π.χ.
http://www.theelectricbrewery.com/heating-elements

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Nik

  • Global Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 1.139
  • Τσέλικος Νίκος
    • Προφίλ
Απ: Εστια εμαγιε
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 17, 2018, 12:03:03 μμ »
Απλα θελει ανθρωπο να ξερει τι κανει....

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


kos.th

  • Επισκέπτης
Απ: Εστια εμαγιε
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 17, 2018, 08:32:03 μμ »
Το ζητουμενο ειναι να βρεις καποιον που να ξερει σιγουρα τι κανει. Η γκαζιερα ειναι καλη λυση αλλα οταν δεν εχεις εξωτερικο χωρο για την μετεπειτα φυλλαξη της το σκεφτεσαι. Για αυτο κατευθυνομαι στην λυση ρευματος..για το θεμα της κουζινας δεν θελω να χωρισω...