Αποστολέας Θέμα: All grain.  (Αναγνώστηκε 298 φορές)

kos.th

  • Επισκέπτης
All grain.
« στις: Ιανουάριος 21, 2018, 09:24:30 μμ »
Καλησπερα συναδερφοι...μετα απο αρκετες ζυθοποιησεις με kit ,θελω να περασω στο σταδιο all grain.θελω λοιον την βοηθεια σας και τις συμβουλες σας για εξοπλισμο και τεχνικες.

Nik

  • Global Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 1.139
  • Τσέλικος Νίκος
    • Προφίλ
Απ: All grain.
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 21, 2018, 09:32:12 μμ »
Ας αρχισουμε απο τα βασικα τι εξοπλισμο εχεις μεχρι τωρα...

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


kos.th

  • Επισκέπτης
Απ: All grain.
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 21, 2018, 09:39:55 μμ »
Ολο το starter kit.2 καδους με τα παρελκομενα τους.

Nik

  • Global Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 1.139
  • Τσέλικος Νίκος
    • Προφίλ
Απ: All grain.
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 22, 2018, 09:44:03 πμ »
Ωραια ας αρχισουμε απο τα βασικα...
Εχεις χωρο για να αποθηκευσεις και να χρησημοποιεις τον εξτρα εξοπλισμο ?
Αν μεχρι τωρα εφτιαχνες τα κιτ στην κουζινα σου και επιθυμεις την ιδια ποσοτητα γλευκους μαλλον θα χρειαστει να μετακινηθεις εκτος και αν εχεις μεγαλη εστια φυσικου αεριου.

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Nik

  • Global Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 1.139
  • Τσέλικος Νίκος
    • Προφίλ
Απ: All grain.
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 22, 2018, 09:47:46 πμ »
Αυτο που θα αντιμετωπισεις ειναι εν αρχη αυτο...
http://hellenichomebrewers.gr/portfolio-item/small-batch/


Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Nik

  • Global Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 1.139
  • Τσέλικος Νίκος
    • Προφίλ
Απ: All grain.
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 22, 2018, 04:12:13 μμ »
Τα αναγκαια λοιπον εξαρτηματα ειναι...
Μαρμιτα
Εστια
Θερμομετρο
Συστημα ψυξης (wort chiller)
Ενα σακο αν θα καταληξεις στην μεθοδο BIAB (προτεινεται) η καποιο ειδος μονωμενου σκευους για παραδοσιακο Batch sparge αλλα μπορει να σε καλυψει και ο ενας καδος απο τα κιτ.
Μυλο εχουν τα καταστηματα

Nik

  • Global Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 1.139
  • Τσέλικος Νίκος
    • Προφίλ
Απ: All grain.
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 22, 2018, 04:13:22 μμ »
Απο εκει και περα χρειαζεσαι εξτρα χρονο και χωρο .

kos.th

  • Επισκέπτης
Απ: All grain.
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 22, 2018, 06:19:54 μμ »
Δυστυχως χωρος δεν υπαρχει πολυ.συνηθως χρησιμοποιω τον χωρο της κουζινας και μια μικρη αποθηκη για αποθηκευαη των ετοιμων μπουκαλιων.υπολογιζω για ποσοτητα γυρω στα 15-20 λιτρα

Nik

  • Global Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 1.139
  • Τσέλικος Νίκος
    • Προφίλ
Απ: All grain.
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 22, 2018, 06:34:19 μμ »
Οποτε οτι κσνεις θα το κανεις στο ματι της κουζινας αν καταλαβα σωστα ...
Τοτε θα πρεπει να εξασφαλισεις με καποιο τροπο (δανεικη μαρμιτα απο συναδελφο ) οτι μπορεις να βρασεις 25λιτρα γλευκους ανετα ....
Αν δεν υπαρχει η δυνατοτητα υπαρχει και η λυση των εξτρακτ που αγοραζοντας μια μικρη μαρμιτα των 17 λιτρων θα βραζεις την μιση ποσοτητα με την συνταγη και τα special grains/λυκισκους που θελεις και μετα θα συμπληρωνεις νερο οπως στα κιτ στον καδο γρηγορο ευκολο και αποτελεσμα εφαμιλο του allgrain .Απο χρηματα θα εισαι περιπου στα ιδια με τα ακριβα κιτ.

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


kos.th

  • Επισκέπτης
Απ: All grain.
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 22, 2018, 09:37:16 μμ »
Κατατοπιστικο το αρθρο...μαλλον για αρχη θα ξεκινησω γυρω στα 10 λιτρα...για chiller τι να κανω;κουβα με παγακια; μιας και η ποσοτητα ειναι λιγη για σπειρωειδες chiller;

kos.th

  • Επισκέπτης
Απ: All grain.
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 22, 2018, 09:41:02 μμ »
Για 10 λιτρα ,15αρα μαρμιτα δεν αρκει;για σακγχαροποιηση mash tun με πατεντα ψυγειου camping αξιζει;

Nik

  • Global Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 1.139
  • Τσέλικος Νίκος
    • Προφίλ
Απ: All grain.
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 22, 2018, 09:59:14 μμ »
Αξιζει και δεν κοστιζει αρκετα, επισης μπορεις να χρησημοποιεις τον καδο που περισευει για mash tun με ενα σακο (υπαρχει στα καταστηματα).
Για καθαρα 10 λιτρα θελεις παραπανω γλευκος (3-4 λιτρα εξατμιση 1-2 λιτρα ιζημα) οποτε η 15αρα ειναι οριακη αλλα επισης μπορει να ειναι και η εστια σου οριακη (αυτο θα το δεις απο τον κατασκευαστη της κουζινας αν το μεγαλο ματι ειναι πανω απο 2000 βατ εισαι οκ) .Επισης ζυγισε το καλα μια 17 μαρμιτα δεν ειναι και πολυ φθηνη οποτε αν δεν σε καλυψουν οι ποσοτητες θα ειναι δυσκολο να την δωσεις ...Σε 17αρα θα μπορεις ομως ανετα να κανεις εξτρακτ των 20 λιτρων .
Ψυξη στον νεροχυτη...Γεμιζεις με κρυο νερο και οταν το νερο φτανει σε υψηλη θερμοκρασια ανανεωνεις ....
Υπαρχει και η τεχνικη nochill που δουλευει αψογα αλλα θελει αλλαγη και λιγο πειραματισμο με τους χρονους προσθηκης των λυκισκων.

kos.th

  • Επισκέπτης
Απ: All grain.
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 22, 2018, 11:21:00 μμ »
Ευχαριστω.θα επανελθω δριμυτερος.με νεες αποριες..

Nik

  • Global Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 1.139
  • Τσέλικος Νίκος
    • Προφίλ
Απ: All grain.
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 23, 2018, 08:45:14 πμ »
Εδω ειμαστε ετοιμοι...

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk