Αποστολέας Θέμα: μεταγγιση  (Αναγνώστηκε 116 φορές)

plusultra

  • Επισκέπτης
μεταγγιση
« στις: Δεκέμβριος 15, 2017, 10:34:13 μμ »
Καλησπερα σας.  Εχω μια απορια νομιζω λιγο χαζη αλλα με προβληματιζει.

Οταν τελειωνει η ζυμωση της μπυρας και την μεταγγιζω σε δευτερο καδο υπαρχει περιπτωση
οξειδωσης ? Δηλαδη ειναι ρισκο να την μεταγγιζω σε δευτερο καδο και να την αφηνω εκει καποιες μερες;

Nik

  • Global Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 1.073
  • Τσέλικος Νίκος
    • Προφίλ
Απ: μεταγγιση
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 16, 2017, 10:14:18 πμ »
Υπαρχει παντα ο κίνδυνος της οξειδωσης ,τα πραγματα ομως σωζει η μαγια που υπαρχει στο γλευκος που θα ενεργοποιηθει παλι .Οποτε με προσεκτικη μεταγγιση (με χαμηλη ροη χωρις να αγριζει) θα εισαι οκ.

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk