Αποστολέας Θέμα: hellas helles giatietsimasaresi  (Αναγνώστηκε 249 φορές)

ksdfpr

  • Διοικητικό Συμβούλιο
  • *
  • Μηνύματα: 1.022
  • Κώστας Προβατάς
    • Προφίλ
hellas helles giatietsimasaresi
« στις: Οκτώβριος 12, 2017, 07:27:03 μμ »
Κατά βάθος όλοι λάγκερ θέλουν... Όπως και να το κάνουμε, μια λαγκεριά είναι παντώς καιρού αφού με αυτή μεγαλώσαμε! Αυτός είναι και ο λόγος που όσες μπύρες έχουν δοκιμάσει γνωστοί και φίλοι από μένα, δοκιμάζοντας  μια λάγκερ, πάντα καταλήγουν στο συμπέρασμα  ότι "να, αυτή είνα ωραίαι μπύρα !" και ας είναι η χειρότερη μου παρτίδα έβερ!
Μετά από πολύ καιρό λοιπόν αξιώθηκα να φτιάξω μια helles, για τον πολύ κόσμο γύρω μου που περιμένει εναγωνίως να πιεί από μένα.
(Θα κάνω λάγκερινγ 6 μήνες, θα το ξεχάσουν μέχρι τότε   :P )


Light lager - helles giatietsimasaresi
Munich Helles
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 20.0
Total Grain (kg): 4.430
Total Hops (g): 30.00
Original Gravity (OG): 1.048 (°P): 11.9
Final Gravity (FG): 1.012 (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV): 4.72 %
Colour (SRM): 3.4 (EBC): 6.7
Bitterness (IBU): 21.9 (Average - No Chill Adjusted)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 90
Grain Bill
----------------
3.630 kg Pilsner (81.94%)
0.500 kg Vienna (11.29%)
0.300 kg Carapils (Dextrine) (6.77%)
Hop Bill
----------------
30.0 g Hallertau Tradition Pellet (5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.5 g/L)
Misc Bill
----------------
3.0 g Lactic Acid @ 0 Minutes (Mash)
5.0 g Irish Moss @ 0 Minutes (Boil)
5.0 g Yeast Nutrient @ 0 Minutes (Boil)

Fermented at 18°C with Wyeast 2206 - Bavarian Lager 2pcks
Notes
----------------
Mash schedule:
30 minutes @ 50
30 minutes @ 60
30-60 minutes @ 68.3
10 minutes @ 73.8
sparge 5 gallons @ 75

Chill to 8 and pitch yeast. Ferment 3 weeks @10 deg
rack to secondary and let temperature rise to 14  for diacetyl rest for 2-3 days. Then keg for lagering 4-6 weeks.

Beeroskopio

  • Παναγιώτης Στεφανιδάκης
  • Μηνύματα: 402
  • Support and share beer knowledge
    • Προφίλ
    • Beeroskopio
Απ: hellas helles giatietsimasaresi
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 13, 2017, 08:17:19 μμ »
Σε Lager helles homebrew και εγώ λέω ναι Κώστα μου!
Ρίξε μια ματιά στο www.beeroskopio.com

ksdfpr

  • Διοικητικό Συμβούλιο
  • *
  • Μηνύματα: 1.022
  • Κώστας Προβατάς
    • Προφίλ
Απ: hellas helles giatietsimasaresi
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 07, 2017, 08:17:18 μμ »
Εμφιαλώνω αύριο... Για να δούμε τι θα δούμε

temeteron

  • Επισκέπτης
Απ: hellas helles giatietsimasaresi
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 07, 2017, 10:15:57 μμ »
Θελω φουλ διακετυλιο

Diver

  • Διοικητικό Συμβούλιο
  • *
  • Μηνύματα: 974
  • Κώστας Φύτος
    • Προφίλ
Απ: hellas helles giatietsimasaresi
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 08, 2017, 10:15:38 πμ »
Θελω φουλ διακετυλιο
Έλα να ρίξω μια κλανιά, να δεις διακετυλιο  ;D
Έχω ένα πρόβλημα για κάθε σας λύση...

ksdfpr

  • Διοικητικό Συμβούλιο
  • *
  • Μηνύματα: 1.022
  • Κώστας Προβατάς
    • Προφίλ
Απ: hellas helles giatietsimasaresi
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 08, 2017, 06:36:46 μμ »
Έλα να ρίξω μια κλανιά, να δεις διακετυλιο  ;D
Εσύ να ασχολείσαι με τις μπύρες σου. Ήρθα εγώ για κατούρημα να σου φτιάξω ΙΡΑ;  :P