Αποστολέας Θέμα: Πληροφοριες  (Αναγνώστηκε 480 φορές)

Nik

  • Global Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 1.139
  • Τσέλικος Νίκος
    • Προφίλ
Απ: Πληροφοριες
« Απάντηση #15 στις: Σεπτέμβριος 20, 2018, 03:35:30 μμ »
Κοιτα τα περισοτερα κιτ (τα φθηνα που απαιτουν προσθηκη κοινης ζαχαρης η δεξτροζης σε μεγαλη ποσοτητα 1κιλο) οφελουνται απο την αντικατασταση της ζαχαρης απο malt extract .
Για προσθηκη λυκισκου εξαρταται απο το ειδος του κιτ lager,Pilsner,IPA,APA μπορουν να οφεληθουν απο την προσθηκη καταληλου τυπου λυκισκου .

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Mulder

  • Μηνύματα: 13
    • Προφίλ
Απ: Πληροφοριες
« Απάντηση #16 στις: Σεπτέμβριος 20, 2018, 03:42:00 μμ »
Ωραία!Το malt extract που λες πώς χρησιμοποιείται ακριβώς;

Nik

  • Global Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 1.139
  • Τσέλικος Νίκος
    • Προφίλ
Απ: Πληροφοριες
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 20, 2018, 03:51:47 μμ »
Το malt extract ειναι γλευκος σε υγρη η ξηρη μορφη χωρις λυκισκο και ειναι η πρωτη υλη που υπαρχει και στα κιτ το χρησημοποιεις με τον ιδιο τροπο οπως την κονσερβα του κιτ (αντικαθιστας την ποσοτητα ζαχαρης που σου λεει να χρησημοποιησεις το κιτ) με αποτελεσμα το καλυτερο σωμα στην μπυρα.
Περισοτερες πληροφοριες απο το site μας ...
http://hellenichomebrewers.gr/%ce%b8%ce%ad%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1/
http://hellenichomebrewers.gr/portfolio-item/%cf%85%ce%b3%cf%81%cf%8c-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%be%ce%b7%cf%81%cf%8c-%ce%b5%ce%ba%cf%87%cf%8d%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b1-%ce%b2%cf%8d%ce%bd%ce%b7%cf%82/
http://hellenichomebrewers.gr/portfolio-item/%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%ce%b8%ce%b5%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%83%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bc%cf%80%cf%8d%cf%81%ce%b1/
http://hellenichomebrewers.gr/portfolio-item/%ce%b6%cf%85%ce%b8%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%cf%8e%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%ce%b5%ce%ba%cf%87%cf%85%ce%bb%ce%af%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b2%cf%8d%ce%bd%ce%b7%cf%82/
http://hellenichomebrewers.gr/portfolio-item/%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%bf-beerkit/
Και απο την θεματολογια του φορουμ μας...
http://hellenichomebrewers.gr/forum/index.php?board=41.0
http://hellenichomebrewers.gr/forum/index.php?board=42.0

Mulder

  • Μηνύματα: 13
    • Προφίλ
Απ: Πληροφοριες
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 22, 2018, 07:56:43 μμ »
Ευχαριστώ!
Αύριο περνάνε 10 ημέρες και λέω να εμφιαλωσω.
Είναι στο 1011 αν το διαβάζω καλά.

Nik

  • Global Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 1.139
  • Τσέλικος Νίκος
    • Προφίλ
Απ: Πληροφοριες
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 22, 2018, 08:16:18 μμ »
Λογικα εισαι ενταξει .

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Mulder

  • Μηνύματα: 13
    • Προφίλ
Απ: Πληροφοριες
« Απάντηση #20 στις: Σεπτέμβριος 24, 2018, 03:19:40 πμ »
Μόλις εμφιάλωσα!!
Δεν ήταν και εύκολο!Μου πήρε τρεις ώρες!(Χωρίς βοηθό)
Μου βγήκε 26 x 500g =13 l
25 x 333gr = 8,325l
= 21,325 l
Και είχα βάλει 23 λ.στην αρχή.Εχασα βέβαια και κάμποσο από τρεις μετρήσεις που πήρα. (Ή πρώτη δεν χρειαζόταν. Ήταν πολύ νωρίς.)
Τώρα περιμένω ένα μήνα...

Mulder

  • Μηνύματα: 13
    • Προφίλ
Απ: Πληροφοριες
« Απάντηση #21 στις: Νοέμβριος 12, 2018, 07:13:19 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,
ήθελα να ενημερώσω για την εξέλιξη της μπύρας μου.
Λοιπόν κάνει πολύ ωραίο αφρό και χρώμα.
Αυτό που δεν μου αρέσει και τόσο.Η πικράδα της που είναι περισσότερη απ΄όσο ήθελα,και στο τέλος αφήνει μια υπόγευση κρασιού.
Τι λέτε να φταίει;

Nik

  • Global Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 1.139
  • Τσέλικος Νίκος
    • Προφίλ
Απ: Πληροφοριες
« Απάντηση #22 στις: Νοέμβριος 13, 2018, 09:12:11 πμ »
Χρησημοποιησες κατι εξτρα σε υλικα οπως εξτρα λυκισκο η malt extract που συζητάγαμε παραπανω;

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Mulder

  • Μηνύματα: 13
    • Προφίλ
Απ: Πληροφοριες
« Απάντηση #23 στις: Νοέμβριος 13, 2018, 04:14:11 μμ »
Χρησημοποιησες κατι εξτρα σε υλικα οπως εξτρα λυκισκο η malt extract που συζητάγαμε παραπανω;

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όχι.Ό,τι είχε το κιτ.Και έκανα σχολαστική αποστείρωση.
Την brown ale έκανα της mangrove.
Δεν ξέρω αν είναι οκ τελικά γιατί είναι η πρώτη μου.

Diver

  • Διοικητικό Συμβούλιο
  • *
  • Μηνύματα: 980
  • Κώστας Φύτος
    • Προφίλ
Απ: Πληροφοριες
« Απάντηση #24 στις: Νοέμβριος 13, 2018, 05:18:12 μμ »
Μάλλον είναι ακόμα άγουρη, γιαυτό. Λογικά θα στρώσει σε 2-3 εβδομάδες.
Έχω ένα πρόβλημα για κάθε σας λύση...

Nik

  • Global Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 1.139
  • Τσέλικος Νίκος
    • Προφίλ
Απ: Πληροφοριες
« Απάντηση #25 στις: Νοέμβριος 13, 2018, 05:53:56 μμ »
Περα απο την ωριμανση που θα βοηθησει, συνηθως η επιγευση κρασιου οφειλεται στο μεγαλο ποσοστο ζαχαρης η δεξτροζης που απαιτουν τα κιτ καθως και σε υψηλες θερμοκρασιες ζυμωσης.
Η πικραδα θα γινει πιο ηπια επισης με την ωριμανση .

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Mulder

  • Μηνύματα: 13
    • Προφίλ
Απ: Πληροφοριες
« Απάντηση #26 στις: Νοέμβριος 13, 2018, 09:48:03 μμ »
ΟΚ.Η επίγευση δλδ δεν θα υποχωρήσει και τόσο.
Θα μπορούσα να είχα βάλει λιγότερη δεξτρόζη και να ήταν καλύτερα σε αυτό το θέμα;

Αν διαλέξω την επόμενη φορά κάποιο κιτ χωρίς δεξτρόζη;

Nik

  • Global Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 1.139
  • Τσέλικος Νίκος
    • Προφίλ
Απ: Πληροφοριες
« Απάντηση #27 στις: Νοέμβριος 13, 2018, 09:51:35 μμ »
Ενδεχομένως ναι .Αν προσθεσεις λιγοτερη δεξτροζη απο την ποσοτητα που λεει το κιτ δεν θα εχεις την επιθυμητη αρχικη βαρυτητα .Αντικατεστησε την δεξτροζη με εξτρακτ (ετσι θα εχεις και περισοτερο σωμα)  Η παρε ενα κιτ (συνηθως ακριβοτερα) που δεν χρειαζεται να προσθεσεις πολυ δεξτροζη η καθολου .
Επισης ζυμωσε αν μπορεις σε φυσιολογικες θερμοκρασιες (τωρα λογω εποχης ειναι ευκολο)

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 14, 2018, 09:25:19 πμ από Nik »