Αποστολέας Θέμα: Hoppy Tree  (Αναγνώστηκε 227 φορές)

spsppetrakis

  • Επισκέπτης
Hoppy Tree
« στις: Μάιος 24, 2017, 11:05:15 μμ »
Recipe:  Hoppy Tree
Brewer: "The Major"
Asst Brewer:
Style: American IPA
TYPE: All Grain

Recipe Specifications
Batch Size (fermenter): 23.00 l   
Estimated OG: 1.054 SG
Estimated Color: 17.7 EBC
Estimated IBU: 58.4 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70.60 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                   Name                                     Type          #        %/IBU         
5.000 kg              Pale ale (Thracian Pale Ale) (6.0 EBC)   Grain         1        89.3 %       
0.300 kg              Biscuit Malt (45.3 EBC)                  Grain         2        5.4 %         
0.300 kg              Caramel/Crystal Malt - 60L (118.2 EBC)   Grain         3        5.4 %         

20.00 g               Magnum [12.00 %] - Boil 60.0 min         Hop           4        27.5 IBUs     
10.00 g               Cascade [8.70 %] - Boil 20.0 min         Hop           5        6.0 IBUs     
10.00 g               Simcoe [14.80 %] - Boil 20.0 min         Hop           6        10.3 IBUs     
15.00 g               Cascade [8.70 %] - Boil 10.0 min         Hop           7        5.4 IBUs     
15.00 g               Simcoe [14.80 %] - Boil 10.0 min         Hop           8        9.2 IBUs     
75.00 g               Cascade [8.70 %] - Steep/Whirlpool  0.0  Hop           9        0.0 IBUs     
25.00 g               Simcoe [14.80 %] - Steep/Whirlpool  0.0  Hop           10       0.0 IBUs     

1.0 pkg               Safale American  (DCL/Fermentis #US-05)  Yeast         11       -             

150.00 g              Simcoe [14.80 %] - Dry Hop 4.0 Days      Hop           12       0.0 IBUs     


Mash Schedule: -Light Body
Total Grain Weight: 5.600 kg
----------------------------
Name              Description                             Step Temperat Step Time     
Mash In           Add 22.00 l of water at 68.6 C          64.5 C        75 min       
Mash Out          Add 0.00 l of water at 75.6 C           75.6 C        10 min       

Sparge: Fly sparge with 18.09 l water at 75.6 C

Σχόλια:
Πιθανή η αύξηση των IBU σε νεότερη παρτίδα.



Σε Keg και περιμένει DryHop λίγο πριν το διήμερο του διαγωνισμού,
θα έρθει κάνεις από εδώ μέσα ή θα το πιω μόνος το keg?

ksdfpr

  • Διοικητικό Συμβούλιο
  • *
  • Μηνύματα: 1.031
  • Κώστας Προβατάς
    • Προφίλ
Απ: Hoppy Tree
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 26, 2017, 07:39:42 μμ »
Άντε να κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και να το πιούμε...