Αποστολέας Θέμα: Chocolate Stout  (Αναγνώστηκε 344 φορές)

yian_trelamenos

  • Επισκέπτης
Chocolate Stout
« στις: Νοέμβριος 14, 2016, 06:52:21 μμ »
INGREDIENTS

5 gallons (19 L) Extract

7.5 lb (3.4 kg) light malt extract
0.5 lb (227 g) 120 L crystal malt
0.5 lb (227 g) chocolate malt
0.5 lb (227 g) rolled oats
3.0 oz (85 g) roast barley
1.5 oz (42 g) chocolate extract (in secondary)
1.0 oz (28 g) Cascade pellet hops, 5% a.a. (90 min)
1.0 oz (28 g) Cascade pellet hops, 5% a.a. (30 min)
1.0 oz (28 g) Cascade pellet hops, 5% a.a. (knockout)
1.0 tsp (5 ml) Irish moss (20 min)

SPECIFICATIONS
Original Gravity: 1.069
Final Gravity: 1.017
IBU: 30

ΕΡΩΤΗΣΗ
το chocolate extract στο δευτερο καδο πως ακριβως το κανω? :-[ :P

Diver

  • Διοικητικό Συμβούλιο
  • *
  • Μηνύματα: 970
  • Κώστας Φύτος
    • Προφίλ
Απ: Chocolate Stout
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 14, 2016, 07:00:20 μμ »
Όταν λες extract τι ακριβώς εννοείς; Σταγόνες;
Έχω ένα πρόβλημα για κάθε σας λύση...

yian_trelamenos

  • Επισκέπτης
Απ: Chocolate Stout
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 14, 2016, 07:15:15 μμ »
δεν εχω ιδεα ;D τι προτεινεις?

Diver

  • Διοικητικό Συμβούλιο
  • *
  • Μηνύματα: 970
  • Κώστας Φύτος
    • Προφίλ
Απ: Chocolate Stout
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 14, 2016, 07:29:40 μμ »
Μια λύση είναι να βάλεις κακάο στα τελευταία 5 λεπτά του βρασμού.
Μια δεύτερη να βάλεις τριμμένη κουβερτούρα στο δεύτερο κάδο (dry kouvertouring :P)
Μια τρίτη να βάλεις extract σοκολάτας (αν βρεις) στην εμφιάλωση. Το έχω κάνει με extract βανίλιας.
Μια τέταρτη είναι να κάνεις όλα τα παραπάνω και να ονομάσεις τη μπύρα ''death by chocolate'' ;D ;D
Έχω ένα πρόβλημα για κάθε σας λύση...

Beeroskopio

  • Παναγιώτης Στεφανιδάκης
  • Μηνύματα: 398
  • Support and share beer knowledge
    • Προφίλ
    • Beeroskopio
Απ: Chocolate Stout
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 14, 2016, 08:42:40 μμ »


(dry kouvertouring :P)

Εντάξει έχω λιώσει.
Σε ανακηρύσσω ως "Mrs Atakas" του φόρουμ!
Ρίξε μια ματιά στο www.beeroskopio.com

Ggaif

  • Μηνύματα: 506
    • Προφίλ
    • Coffee4u
Απ: Chocolate Stout
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 14, 2016, 08:45:45 μμ »

Εντάξει έχω λιώσει.
Σε ανακηρύσσω ως "Mrs Atakas" του φόρουμ!
Παναγιώτη πρόσεχε τι γράφεις γιατί αυτός βαράει.

Diver

  • Διοικητικό Συμβούλιο
  • *
  • Μηνύματα: 970
  • Κώστας Φύτος
    • Προφίλ
Απ: Chocolate Stout
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 14, 2016, 08:55:06 μμ »
XAXAXAXAXAXAXA

Έχω ένα πρόβλημα για κάθε σας λύση...

Beeroskopio

  • Παναγιώτης Στεφανιδάκης
  • Μηνύματα: 398
  • Support and share beer knowledge
    • Προφίλ
    • Beeroskopio
Απ: Chocolate Stout
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 15, 2016, 12:43:09 μμ »
Παναγιώτη πρόσεχε τι γράφεις γιατί αυτός βαράει.

Α μάλιστα! Του δίνω και τον τίτλο ''Mister Μπράτσο'' τότε...
Ρίξε μια ματιά στο www.beeroskopio.com

panoz

  • Επισκέπτης
Απ: Chocolate Stout
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 17, 2016, 11:23:30 πμ »
Αν δεν βρεις extract, προτιμοτερο νομιζω ειναι να ριξεις το συστατικο της επιλογης σου στα τελευταια λεπτα του βρασμου, οπως λεει ο Diver. Ειτε σκονη κακαο, ειτε κουβερτουρα, ειτε σπασμενους κοκους κακαο.

Μηπως ομως το ποστ ειναι για αλλη κατηγορια και οχι για τις συνταγες;

yian_trelamenos

  • Επισκέπτης
Απ: Chocolate Stout
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 17, 2016, 12:13:21 μμ »
Επειδη την ειχα κουμπωσει οταν ανεβασα το post οποτε αποφασισα να βαλω cocoa nibs στο δευτερο καδο και βλεπουμε σε κανα 2μηνο θα ξερουμε αμα εγινε δουλεια!

panoz

  • Επισκέπτης
Απ: Chocolate Stout
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 17, 2016, 01:02:05 μμ »
Ναι οκ, και κοκκους κακαο στον δευτερο δεν ειναι ασχημη ιδεα. Απλα προσεχε με την απολυμανση.


yian_trelamenos

  • Επισκέπτης
Απ: Chocolate Stout
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 17, 2016, 03:03:58 μμ »
θα χρησιμοποιησω vodka  8) ;D