Αποστολέας Θέμα: Dark galaxy  (Αναγνώστηκε 363 φορές)

spsppetrakis

  • Επισκέπτης
Dark galaxy
« στις: Μάιος 01, 2016, 09:35:20 μμ »
Recipe: Dark galaxy
Brewer: Dr. J
Asst Brewer:
Style: American Porter


Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 37.30 l
Post Boil Volume: 30.49 l
Batch Size (fermenter): 23.00 l   
Bottling Volume: 20.20 l
Estimated OG: 1.050 SG
Estimated Color: 73.1 EBC
Estimated IBU: 35.3 IBUs
Brewhouse Efficiency: 55.00 %
Est Mash Efficiency: 70.1 %


Ingredients:
------------
Amt                   Name                                     Type          #        %/IBU         
5.00 kg               Pale ale (Thracian Pale Ale) (6.0 EBC)   Grain         1        74.1 %       
0.65 kg               Caramunich I (Weyermann) (100.5 EBC)     Grain         2        9.6 % 
0.40 kg               Carafa III (1034.3 EBC)                  Grain         3        5.9 %         
0.40 kg               Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (600.0 E Grain         4        5.9 % 
0.30 kg               Cara-Pils/Dextrine (3.9 EBC)             Grain         5        4.4 %         

26.00 g               Hallertau Magnum [11.00 %] - Boil 60.0 m Hop           6        27.2 IBUs   
10.00 g               Galaxy [14.00 %] - Boil 20.0 min         Hop           7        8.1 IBUs     
35.00 g               Galaxy [14.00 %] - Steep/Whirlpool Steep Hop           8        0.0 IBUs

1.0 pkg               Safale American  (DCL/Fermentis #US-05)  Yeast         9        -             


Mash Schedule: BIAB, Medium Body
Total Grain Weight: 6.75 kg
----------------------------
Name              Description                             Step Temperat Step Time     
Saccharification  Add 42.43 l of water at 70.5 C          66.7 C        75 min       
Mash Out          Heat to 75.6 C over 7 min               75.6 C        10 min       



Measured Batch Size (fermenter): 26.00 lt
Measured OG: 1.057 SG
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Measured Brewhouse Efficiency: 71.20 %

spsppetrakis

  • Επισκέπτης
Απ: Dark galaxy
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 26, 2016, 08:49:27 μμ »
Recipe: *Dark Galaxy V2.0
Brewer: Dr. J
Asst Brewer:
Style: American Porter
TYPE: All Grain
Taste: (30.0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 37.30 l
Post Boil Volume: 30.49 l
Batch Size (fermenter): 23.00 l   
Bottling Volume: 20.20 l
Estimated OG: 1.055 SG
Estimated Color: 74.8 EBC
Estimated IBU: 34.5 IBUs
Brewhouse Efficiency: 60.00 %
Est Mash Efficiency: 76.5 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                   Name                                     Type          #        %/IBU         
15.00 g               Hallertau Magnum [11.00 %] - Boil 60.0 m Hop           6        15.2 IBUs     
50.00 g               Mandarina Bavaria [8.50 %] - Boil 15.0 m Hop           7        19.4 IBUs     
50.00 g               Mandarina Bavaria [8.50 %] - Steep/Whirl Hop           8        0.0 IBUs     
5.00 kg               Pale ale (Thracian Pale Ale) (6.0 EBC)   Grain         1        74.1 %       
0.65 kg               Caramunich III (Weyermann) (139.9 EBC)   Grain         2        9.6 %         
0.30 kg               Oats, Flaked (2.0 EBC)                   Grain         5        4.4 %         
0.40 kg               Carafa III (1034.3 EBC)                  Grain         3        5.9 %         
0.40 kg               Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (600.0 E Grain         4        5.9 %         
1.0 pkg               Safale American  (DCL/Fermentis #US-05)  Yeast         9        -             


Mash Schedule: BIAB, Medium Body
Total Grain Weight: 6.75 kg
----------------------------
Name              Description                             Step Temperat Step Time     
Saccharification  Add 42.43 l of water at 70.5 C          66.7 C        75 min       
Mash Out          Heat to 75.6 C over 7 min               75.6 C        10 min       


το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σ... how gives a shit!

spsppetrakis

  • Επισκέπτης
Απ: Dark galaxy
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 26, 2016, 08:58:40 μμ »
Η βρασιά θα γίνει την Κυριακή 30-10-2016 μετά τις 13:00 στην Ραφήνα.

Οποιος ενδιαφέρετε ας έρθει, είτε με ξέρει είτε δεν με ξέρει (θα με γνωρισει), άπλα στείλτε μου ένα PM να έχω μια εικόνα!

Ίσως ανάψουμε και κάρβουνα... αν και δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος  ;D

temeteron

  • Επισκέπτης
Απ: Dark galaxy
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 26, 2016, 09:08:35 μμ »
Η βρασιά θα γίνει την Κυριακή 30-10-2016 μετά τις 13:00 στην Ραφήνα.

Οποιος ενδιαφέρετε ας έρθει, είτε με ξέρει είτε δεν με ξέρει (θα με γνωρισει), άπλα στείλτε μου ένα PM να έχω μια εικόνα!

Ίσως ανάψουμε και κάρβουνα... αν και δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος  ;D

Θα ανάψεις τα κάρβουνα και τα κρεατα θα τα βαλουμε όσοι έρθουμε, 1-2 kg κρεατα και μπυρες μπορει να φερει ο καθενας οχι όλα εσυ!

spsppetrakis

  • Επισκέπτης
Απ: Dark galaxy
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 26, 2016, 09:34:14 μμ »
Θα ανάψεις τα κάρβουνα και τα κρεατα θα τα βαλουμε όσοι έρθουμε, 1-2 kg κρεατα και μπυρες μπορει να φερει ο καθενας οχι όλα εσυ!

κατάλαβα πάλι θα ξεκοιλιαστουμε...
και εγώ θα είμαι σε φάση: "φάτε τα παιδιά στην Αφρική πεινάνε, αμαρτία να τα πετάξουμε..."

Μιχάλης Χαρίτος

  • Διοικητικό Συμβούλιο
  • *
  • Μηνύματα: 2.297
  • Ξεκίνησα να φτιάχνω μπύρα από τον Οκτώβρη του 2009
    • Προφίλ
    • Φτιάχνω και λουκάνικα
Απ: Dark galaxy
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 26, 2016, 10:43:48 μμ »
Ωπ μισό λεπτό....έχω κάτι σουβλάκια από τη Φορμάικα....αν δεν έχουν χαλάσει θα τα φέρω

spsppetrakis

  • Επισκέπτης
Απ: Dark galaxy
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 27, 2016, 07:07:28 πμ »
Φερτα θα εχω καβατζα αρκετο χαρτι υγειας...

Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


kostas_giotis

  • Επισκέπτης
Απ: Dark galaxy
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 27, 2016, 08:50:56 πμ »
Βάλε λίγο Brown malt. Κάνει τη διαφορά και ιστορικά είναι το πρέπον για τις Porter. Καλή επιτυχία!

spsppetrakis

  • Επισκέπτης
Απ: Dark galaxy
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 27, 2016, 03:36:40 μμ »
Μην περνεις το porter τις μετρητης. Κατι μαυρο ειναι χωρις roasted barley...

Η συνταγη γινετε πανω κατω με τα υλικα που εχω στο stock μου.   ::)

Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


augoustin

  • Επισκέπτης
Απ: Dark galaxy
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 27, 2016, 04:34:24 μμ »
Xmmmmm  φαινεται  κομπλε .  Θα εβαζα εγω προσωπικα κατι σε crystal/ caramel  . Dry hopping  θα της κανεις ? :D

Μια μικρη συμβουλη. Την συνταγη αυτην θα την εστηνα στα 45 IBU  ωστε να εχεις πραγματικα  ~ 35 
Δυστυχως  δεν εχουν κυκλοφορησει ακομα οι φετινοι λυκισκοι   οποτε παντα να υπολογιζεις ενα 10 - 20 %  περισσοτερο λυκισκο

spsppetrakis

  • Επισκέπτης
Απ: Dark galaxy
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 27, 2016, 05:59:48 μμ »
Θα εβαζα εγω προσωπικα κατι σε crystal/ caramel.

εννοεις να αντικαταστησω την caramunich III? αν ναι με ποια? (έχω απόθεμα στις παρακάτω caramunich Ι, caraamber, cara300-special B, cara 120.

Dry hopping  θα της κανεις ? :D

δεν είχα τέτοιο σκοπό

θα την εστηνα στα 45 IBU  ωστε να εχεις πραγματικα  ~ 35

Done