Αποστολέας Θέμα: Προσθήκη καυτερής πιπεριάς σε μπύρα!!!  (Αναγνώστηκε 213 φορές)

lefterism

  • Επισκέπτης
Προσθήκη καυτερής πιπεριάς σε μπύρα!!!
« στις: Δεκέμβριος 11, 2015, 12:42:36 μμ »
Μετά απο πολλά πειράματα και αναζήτηση έφτασα σε ενα σημειο στο οποιο μπορω να πώ με βεβαιοτητα πως βρήκα τον καλυτερο τρόπο για να προσθέτουμε καυτερή πιπεριά στην μπυρα μας ετσι ωστε να εχουμε την ''καψα'' που θέλουμε.
Εδώ ερχεται το ωραίο της υποθεσης,καθώς δεν χρειάζεται να βάλουμε απ'ευθειας την πιπεριά μεσα στη μπυρα και να δοκιμάζουμε κάθε μερα υπο τον κίνδυνο να βγαλουμε μία μπυρα που δεν πίνεται
Αυτο που εκανα ειναι να βάλω αποξηραμένη πιπεριά cayenne σε ποσοτητα 30 γρ μεσα σε βότκα και αφησα το διάλυμμα για 5 ημερες στην άκρη.Μετα απο πέντε μέρες σουρωσα το καυτερο διάλυμμα και με μια συρριγγα αρχισα να ριχνω μικρες ποσοτητες σε 5 δειγματα μιας stout 150ml.Ξεκίνησα με 1ml διαλυμματος μεχρι που εφτασα στα 3ml οπου και σταματησα καθως το επιπεδο καψιματος ηταν τέλειο για το δικο μου γούστο
Mε λίγα λόγια χρησιμοποιώντας 7,5ml ανα μπουκαλακι 330ml μπυρας καταφερνουμε να κανουμε μερικα μονο μπουκαλακια καυτερα χωρις να ''χαλάσουμε'' όλη τη  παρτιδα μας
Οσοι το δοκιμάσετε σας παρακαλώ να δώσετε  feedback
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 11, 2015, 12:45:14 μμ από lefterism »

augoustin

  • Επισκέπτης
Απ: Προσθήκη καυτερής πιπεριάς σε μπύρα!!!
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 11, 2015, 12:55:46 μμ »
Λοιπον σε μια καπνιστη που ηταν να στειλω διαγωνισμο ( εβαλα παραπανω lactic acid ομως και βγηκε ξυνουλα :D ) εβαλα καυτερες πιπεριες.

Ουσιαστικα υπολογισα 1 πιπερια ανα 3 λιτρα γλευκους. Την εριξα στα 5-10 λεπτα πριν το τελος του βρασμου.
Σε μια ξηρη μπυρα (FG  1,007) το καφτερο πιστευω οτι βγαινει πολυ στην επιφανεια .. Ενω σε μια μαλτωδη μπυρα ισως καλυπτεται και μπορει να θελει παραπανω απο 1 στα 3 λιτρα.

Οσο για την καψα υπαρχει ενα θεμα :  ενας δοκιμασε απο την μπυρα αυτην και κοκκινισε ολοκληρος, εγω νιωθω το γαργαλητο , αλλοι ομως μου λεγανε οτι δεν ειναι καυτερη  :-\