Αποστολέας Θέμα: no chill  (Αναγνώστηκε 848 φορές)

mitrostolis

  • Επισκέπτης
no chill
« στις: Μάρτιος 30, 2015, 11:37:18 πμ »
Καλημέρα κκύριοι.Για no chill,  το γλεύκος το ρίχνω σουρόμενο στο μπετονι η μαζί με τους λυκίσκους και σουρονω όταν κρυώσει;

ksdfpr

  • Διοικητικό Συμβούλιο
  • *
  • Μηνύματα: 1.040
  • Κώστας Προβατάς
    • Προφίλ
Απ: no chill
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 30, 2015, 11:54:15 πμ »
Καλύτερα σούρωμα πρώτα

sokinsilihok

  • Επισκέπτης
Απ: no chill
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 30, 2015, 12:00:43 μμ »
θα πω και την αντιθετη εκδοχή άλλα οχι οτι είναι κακό το σουρωμα.
ολα θα κατσουν κατω στο μπιτόνι και με μια καλή διαχέιρηση(οχι πολλά κουνήματα και σωστο γύρισμα οταν μεταγγίσεις) δεν θα μεταγγίσεις ιζήματα στον καδο ζύμωσης
οσο εκανα νο τσιλ εριχνα το σχεδον το 30% των ιζηματων μεσα, μεχρι πριν να φαινεται οτι ειναι σκετη λασπη.

ksdfpr

  • Διοικητικό Συμβούλιο
  • *
  • Μηνύματα: 1.040
  • Κώστας Προβατάς
    • Προφίλ
Απ: no chill
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 30, 2015, 12:20:33 μμ »
Και εγώ λέγοντας σούρωμα, εννοώ ότι το αφήνεις λίγο να κάτσει, και αφήνεις να περάσει όσο περισσότερο καθαρό γλεύκος, αυτό σημαίνει ότι κάτι θα περάσει μαζί με αυτό (σε εμένα ένα 5-10% του ιζήματος)

mitrostolis

  • Επισκέπτης
Απ: no chill
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 30, 2015, 12:57:31 μμ »
Σκέφτομαι τον λυκίσκο ώρα μηδέν να τον ρίξω στο μπετονι , τι λετε; ευχαριστώ

Diver

  • Διοικητικό Συμβούλιο
  • *
  • Μηνύματα: 983
  • Κώστας Φύτος
    • Προφίλ
Απ: no chill
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 30, 2015, 04:07:38 μμ »
Σκέφτομαι τον λυκίσκο ώρα μηδέν να τον ρίξω στο μπετονι , τι λετε; ευχαριστώ

Μπορείς.
Έχω ένα πρόβλημα για κάθε σας λύση...

ksiwzos

  • Επισκέπτης
Απ: no chill
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 30, 2015, 04:33:10 μμ »
Μπορείς να το κάνεις άφοβα (λογω θερμοκρασίας δεν θα έχεις πρόβλημα με μόλυνση) αλλά οι πιο έμπειροι σε αυτή την τεχνική θα σου μιλήσουν για τις διαφορές στο άρωμα/γευση της μπύρας. Αν δεν κάνω λάθος είχε υπολογιστεί εμπειρικά στο biabrewer και υπήρχε ένα γράφημα με την αντιστοιχία του χρόνου προσθήκης του λυκίσκου στην παραδοσιακή ψύξη και στο no chill.

Noμίζω το βρήκα.

mitrostolis

  • Επισκέπτης
Απ: no chill
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 30, 2015, 06:54:29 μμ »
Ρέ μάγκες έχω σηκωθεί στης 2 ωώρα , το ππρωί, έχω γ....... στη δουλειά και κατά της 3 ξεκίνησα μια νέα μυρωδάτη  apa τελείωσα τώρα πονάει όλο μου το σώμα, είναι και μπόλικο,  ε πόσο όμορφα υπέροχα και πληρης ένιωσα μόλις έβαλα την αεροπαγιδα μόνο εσείς καταλάβενετε! Τελικά δεν έκανα no chill  έβαλα διπλάσιο late βιάζομαι λόγω χρόνου. Ευχαριστώ για τις συμβουλές

sokinsilihok

  • Επισκέπτης
Απ: no chill
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 31, 2015, 11:35:49 πμ »
Σκέφτομαι τον λυκίσκο ώρα μηδέν να τον ρίξω στο μπετονι , τι λετε; ευχαριστώ
Αυτό το έκανα και εγώ και αφήνει πολύ καλή γευση, το ωραίο με αυτό είναι οτι επειδή ειναι σφραγισμένο το δοχείο δεν εξατμίζονται αρωματικα στοιχέιακαι έλαια και παραμένουν μέσα στο γλευκος, αν και η θερμοκρασία εχει πεσει σε χαμηλότερα απο βρασμού επιπεδα

ksdfpr

  • Διοικητικό Συμβούλιο
  • *
  • Μηνύματα: 1.040
  • Κώστας Προβατάς
    • Προφίλ
Απ: no chill
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 23, 2016, 10:52:47 μμ »
Νεότερα περί non chill: μπορείτε να αφήσετε το γλεύκος στην κατσαρόλα για μια μέρα με καπάκι (θενκς Diver), ή στο μπιτόνι για 1,5 μήνα χωρίς πρόβλημα (θενκς σε μένα!)

Diver

  • Διοικητικό Συμβούλιο
  • *
  • Μηνύματα: 983
  • Κώστας Φύτος
    • Προφίλ
Απ: no chill
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 24, 2016, 06:29:39 πμ »
No Chill rulez!!! 8) 8) 8)
Έχω ένα πρόβλημα για κάθε σας λύση...

gargarean

  • Επισκέπτης
Απ: no chill
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 27, 2016, 06:31:54 μμ »

Παιδιά θα σας ομολογήσω την καφρίλα μου

Τις πρώτες 11 μπύρες που έφτιαξα τις έβραζα και μετά έσβηνα τη φωτιά (είχα γκάζι τότε), έβαζα το καπάκι και ΕΦΕΥΓΑ. Μετά πήγαινα περί τις 16 ώρες μετά έκανα γερό ανακάτεμα για να μείνουν οι αηδίες στη μέση και μετάγγιζα στον κάδο. Έτσι αντρικά!

Πρέπει να σας πω ότι μου βγαίναν μια χαρά. Δεν έχασα καμία (από αυτό τουλάχιστον).

Μετά πήρα από έναν καλό άνθρωπο ηλεκτρική κατσαρόλα και χάλκινη σωλήνα για cooling και σάκο για ΒΙΑΒ και με έκανε μάγκα! Να'ναι καλά (αν και εκεί που βρίσκεται είναι μακριά από καλά/κακά... μακριά από όλα)

Μου βγαίναν λογικά πιο πικρές οι μπύρες. Αν και το είχα σκεφτεί ως εξής: Το no-chill αντισταθμίζει τα IBU που χάνω από μη-φρέσκο λυκίσκο και έρχομαι στα ίσα!!!

Τώρα πια έχω συμμορφωθεί.



ksiwzos

  • Επισκέπτης
Απ: no chill
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 17, 2016, 07:17:36 μμ »
Τέλειο post Αντώνη!!! respect

chefbf

  • Επισκέπτης
Απ: no chill
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 17, 2016, 03:01:58 μμ »
σήμερα δοκίμασα την porter  που είχα κάνει με no chill  απλά άπαιχτη μεθοδο και καθόλου προβλήματα  και η μπύρα άψογη για δεύτερη .

ευχαριστώ τον κωστα ( kkjgofhkdshbfdbd) κάπως έτσι τον λένε για της συμβουλές

 8) 8) 8) ;D ;D ;D ;D

ksdfpr

  • Διοικητικό Συμβούλιο
  • *
  • Μηνύματα: 1.040
  • Κώστας Προβατάς
    • Προφίλ
Απ: no chill
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 17, 2016, 06:35:15 μμ »
σήμερα δοκίμασα την porter  που είχα κάνει με no chill  απλά άπαιχτη μεθοδο και καθόλου προβλήματα  και η μπύρα άψογη για δεύτερη .

ευχαριστώ τον κωστα ( kkjgofhkdshbfdbd) κάπως έτσι τον λένε για της συμβουλές

 8) 8) 8) ;D ;D ;D ;D

Θα παραβλέψω το μπέρδεμα του ονόματός μου μόνο με δύο τρια δείγματα της porter...