Αποστολέας Θέμα: Σκούρο χρώμα σε παρτίδες με extract  (Αναγνώστηκε 300 φορές)

mitrostolis

  • Επισκέπτης
Σκούρο χρώμα σε παρτίδες με extract
« στις: Ιούνιος 27, 2014, 12:36:29 μμ »
Καλημέρα κύριοι,πρώτη συνταγή pale a λιγο περισσότερο σκούρα από το γνωστό,γουστάρω.Δεύτερη Weiss το ίδιο σκούρα,δε γουσταρω   .Πρέπει να Ρίχνω τα μισά extract στην αρχη και τα αλλά στο knockout που λέει ο palmer.Σκουρενουν τα dme lme από τον έντονο βρασμο;

nfragol

  • Επισκέπτης
Απ: Σκούρες συνταγές mx
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 27, 2014, 04:15:23 μμ »
Ναι, Γενικα σκουραινει το μιγμα απο τον εντονο βρασμο.

Diver

  • Διοικητικό Συμβούλιο
  • *
  • Μηνύματα: 974
  • Κώστας Φύτος
    • Προφίλ
Απ: Σκούρες συνταγές mx
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 27, 2014, 06:18:18 μμ »
Γενικά στις ΜΧ συνταγές να υπολογίζεις πάντα πιο σκούρο αποτέλεσμα σε σχέση με αυτό που σου λένε τα υπολογιστήρια και με αυτό που θα έπαιρνες με all grain.
Έχω ένα πρόβλημα για κάθε σας λύση...

sokinsilihok

  • Επισκέπτης
Απ: Σκούρες συνταγές mx
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 28, 2014, 07:13:34 πμ »
Η αντίδραση Maillard είναι μια χημική αντίδραση που ευθύνεται για τη δημιουργία έντονου χρώματος στα τρόφιμα κατά το μαγείρεμα. Η αντίδραση αυτή είναι προφανής στο μαγείρεμα των πρωτεϊνών, όπως των κρεάτων ή των ψαριών και γενικά των τροφίμων που δεν έχουν ιδιαίτερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Είναι η αντίδραση αυτή που μας δίνει το λαχταριστό ρόδισμα στο κρέας κατά το μαγείρεμά του και δεν πρέπει να συγχέεται με το «καραμέλωμα», που είναι το αποτέλεσμα της αντίδρασης της ζάχαρης κατά την έκθεσή της σε υψηλή θερμοκρασία.

Και αυτό
http://homebrew.stackexchange.com/questions/3046/what-is-the-maillard-reaction-and-why-should-i-care-what-a-duck-thinks
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 28, 2014, 07:19:37 πμ από Νίκος Κοχύλης »

ksiwzos

  • Επισκέπτης
Απ: Σκούρες συνταγές mx
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 01, 2014, 11:43:54 πμ »
Θα περιορίσεις τις αντιδράσεις Μεγιάρντ (:p) αν έχεις σωστό ph βρασμού, αν χρησιμοποιείς νερό βρύσης είναι πολύ πιθανό πως το pH σου είναι αρκετά ψηλά. Επίσης ένας σίγουρος τρόπος να πετύχεις ανοιχτόχρωμη μπύρα με extract είναι να ρίξεις ΟΛΟ το extract στα τελευταία 5 λεπτά. Βέβαια αυξάνεται το utilization rate του λυκίσκου με αυτό τον τρόπο, οπότε προσοχή!