Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
1
Έτοιμα κιτ / Απ: Πληροφοριες
« Τελευταίο μήνυμα από Nik στις Νοέμβριος 13, 2018, 09:51:35 μμ »
Ενδεχομένως ναι .Αν προσθεσεις λιγοτερη δεξτροζη απο την ποσοτητα που λεει το κιτ δεν θα εχεις την επιθυμητη αρχικη βαρυτητα .Αντικατεστησε την δεξτροζη με εξτρακτ (ετσι θα εχεις και περισοτερο σωμα)  Η παρε ενα κιτ (συνηθως ακριβοτερα) που δεν χρειαζεται να προσθεσεις πολυ δεξτροζη η καθολου .
Επισης ζυμωσε αν μπορεις σε φυσιολογικες θερμοκρασιες (τωρα λογω εποχης ειναι ευκολο)

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
2
Έτοιμα κιτ / Απ: Πληροφοριες
« Τελευταίο μήνυμα από Mulder στις Νοέμβριος 13, 2018, 09:48:03 μμ »
ΟΚ.Η επίγευση δλδ δεν θα υποχωρήσει και τόσο.
Θα μπορούσα να είχα βάλει λιγότερη δεξτρόζη και να ήταν καλύτερα σε αυτό το θέμα;

Αν διαλέξω την επόμενη φορά κάποιο κιτ χωρίς δεξτρόζη;
3
Έτοιμα κιτ / Απ: Πληροφοριες
« Τελευταίο μήνυμα από Nik στις Νοέμβριος 13, 2018, 05:53:56 μμ »
Περα απο την ωριμανση που θα βοηθησει, συνηθως η επιγευση κρασιου οφειλεται στο μεγαλο ποσοστο ζαχαρης η δεξτροζης που απαιτουν τα κιτ καθως και σε υψηλες θερμοκρασιες ζυμωσης.
Η πικραδα θα γινει πιο ηπια επισης με την ωριμανση .

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

4
Έτοιμα κιτ / Απ: Πληροφοριες
« Τελευταίο μήνυμα από Diver στις Νοέμβριος 13, 2018, 05:18:12 μμ »
Μάλλον είναι ακόμα άγουρη, γιαυτό. Λογικά θα στρώσει σε 2-3 εβδομάδες.
5
Έτοιμα κιτ / Απ: Πληροφοριες
« Τελευταίο μήνυμα από Mulder στις Νοέμβριος 13, 2018, 04:14:11 μμ »
Χρησημοποιησες κατι εξτρα σε υλικα οπως εξτρα λυκισκο η malt extract που συζητάγαμε παραπανω;

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όχι.Ό,τι είχε το κιτ.Και έκανα σχολαστική αποστείρωση.
Την brown ale έκανα της mangrove.
Δεν ξέρω αν είναι οκ τελικά γιατί είναι η πρώτη μου.
6
Έτοιμα κιτ / Απ: Πληροφοριες
« Τελευταίο μήνυμα από Nik στις Νοέμβριος 13, 2018, 09:12:11 πμ »
Χρησημοποιησες κατι εξτρα σε υλικα οπως εξτρα λυκισκο η malt extract που συζητάγαμε παραπανω;

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

7
Έτοιμα κιτ / Απ: Πληροφοριες
« Τελευταίο μήνυμα από Mulder στις Νοέμβριος 12, 2018, 07:13:19 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,
ήθελα να ενημερώσω για την εξέλιξη της μπύρας μου.
Λοιπόν κάνει πολύ ωραίο αφρό και χρώμα.
Αυτό που δεν μου αρέσει και τόσο.Η πικράδα της που είναι περισσότερη απ΄όσο ήθελα,και στο τέλος αφήνει μια υπόγευση κρασιού.
Τι λέτε να φταίει;
8
Ζυθοποίηση με χρήση σάκου (BIAB) / Απ: Οδηγός για αρχάριους για ΒΙΑΒ;
« Τελευταίο μήνυμα από Nik στις Νοέμβριος 09, 2018, 08:24:31 μμ »
Μερικα λινκς δυστηχως στα Αγγλικα....
https://www.biabrewer.info/viewforum.php?f=25
Αν κανετε registration μπορειτε να κατεβαζετε τις τελευταιες εκδοσεις του BIABACUS.
https://www.biabrewer.info/viewforum.php?f=51
https://biabrewer.info/viewtopic.php?f=5&t=1869
9
Ζυθοποίηση με χρήση σάκου (BIAB) / Απ: Οδηγός για αρχάριους για ΒΙΑΒ;
« Τελευταίο μήνυμα από Nik στις Νοέμβριος 09, 2018, 05:58:15 μμ »
http://hellenichomebrewers.gr/portfolio-item/apa-steps-recipie/
Ορκιζομαι οτι καπου εχω γραψει ενα οδηγο αλλα δεν μπορω να τον βρω (BIAB)
Και ενα συντομο βιντεακι...
https://www.youtube.com/watch?time_continue=81&v=w4yx2O1oF9A
Καπου το εχω σαν κειμενο αν σε ενδιαφερει πες μου να στο στειλω.
Επισης αν καταληξεις στο BIAB παιξε λιγο με το εξελοφυλλο της κοινοτητας για να μην μπερδευτεις με διαφορα προγραμματα.
10
Ζυθοποίηση με χρήση σάκου (BIAB) / Απ: Οδηγός για αρχάριους για ΒΙΑΒ;
« Τελευταίο μήνυμα από Nik στις Νοέμβριος 09, 2018, 01:59:14 μμ »
Πριν μπεις στα πολυ βαθεια δοκιμασε και τα extract με προσθηκη grains για extra πειραματισμο, ισως σε βολεψει καλυτερα .Το επιπλεον κοστος του εξτρακτ σε σχεση με την βυνη βασης θα το κερδισεις απο την εργατοωρα που θα σπαταλησεις για παρασκευη all grain .
Το αποτελεσμα εννοειται θα ειναι εφαμιλο ....
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10