Hellenic Homebrewers Association

Στάδια Παραγωγής => Κρύωμα γλεύκους => Μήνυμα ξεκίνησε από: mitrostolis στις Μάρτιος 30, 2015, 11:37:18 πμ

Τίτλος: no chill
Αποστολή από: mitrostolis στις Μάρτιος 30, 2015, 11:37:18 πμ
Καλημέρα κκύριοι.Για no chill,  το γλεύκος το ρίχνω σουρόμενο στο μπετονι η μαζί με τους λυκίσκους και σουρονω όταν κρυώσει;
Τίτλος: Απ: no chill
Αποστολή από: ksdfpr στις Μάρτιος 30, 2015, 11:54:15 πμ
Καλύτερα σούρωμα πρώτα
Τίτλος: Απ: no chill
Αποστολή από: sokinsilihok στις Μάρτιος 30, 2015, 12:00:43 μμ
θα πω και την αντιθετη εκδοχή άλλα οχι οτι είναι κακό το σουρωμα.
ολα θα κατσουν κατω στο μπιτόνι και με μια καλή διαχέιρηση(οχι πολλά κουνήματα και σωστο γύρισμα οταν μεταγγίσεις) δεν θα μεταγγίσεις ιζήματα στον καδο ζύμωσης
οσο εκανα νο τσιλ εριχνα το σχεδον το 30% των ιζηματων μεσα, μεχρι πριν να φαινεται οτι ειναι σκετη λασπη.
Τίτλος: Απ: no chill
Αποστολή από: ksdfpr στις Μάρτιος 30, 2015, 12:20:33 μμ
Και εγώ λέγοντας σούρωμα, εννοώ ότι το αφήνεις λίγο να κάτσει, και αφήνεις να περάσει όσο περισσότερο καθαρό γλεύκος, αυτό σημαίνει ότι κάτι θα περάσει μαζί με αυτό (σε εμένα ένα 5-10% του ιζήματος)
Τίτλος: Απ: no chill
Αποστολή από: mitrostolis στις Μάρτιος 30, 2015, 12:57:31 μμ
Σκέφτομαι τον λυκίσκο ώρα μηδέν να τον ρίξω στο μπετονι , τι λετε; ευχαριστώ
Τίτλος: Απ: no chill
Αποστολή από: Diver στις Μάρτιος 30, 2015, 04:07:38 μμ
Σκέφτομαι τον λυκίσκο ώρα μηδέν να τον ρίξω στο μπετονι , τι λετε; ευχαριστώ

Μπορείς.
Τίτλος: Απ: no chill
Αποστολή από: ksiwzos στις Μάρτιος 30, 2015, 04:33:10 μμ
Μπορείς να το κάνεις άφοβα (λογω θερμοκρασίας δεν θα έχεις πρόβλημα με μόλυνση) αλλά οι πιο έμπειροι σε αυτή την τεχνική θα σου μιλήσουν για τις διαφορές στο άρωμα/γευση της μπύρας. Αν δεν κάνω λάθος είχε υπολογιστεί εμπειρικά στο biabrewer και υπήρχε ένα γράφημα με την αντιστοιχία του χρόνου προσθήκης του λυκίσκου στην παραδοσιακή ψύξη και στο no chill.

Noμίζω το βρήκα.
Τίτλος: Απ: no chill
Αποστολή από: mitrostolis στις Μάρτιος 30, 2015, 06:54:29 μμ
Ρέ μάγκες έχω σηκωθεί στης 2 ωώρα , το ππρωί, έχω γ....... στη δουλειά και κατά της 3 ξεκίνησα μια νέα μυρωδάτη  apa τελείωσα τώρα πονάει όλο μου το σώμα, είναι και μπόλικο,  ε πόσο όμορφα υπέροχα και πληρης ένιωσα μόλις έβαλα την αεροπαγιδα μόνο εσείς καταλάβενετε! Τελικά δεν έκανα no chill  έβαλα διπλάσιο late βιάζομαι λόγω χρόνου. Ευχαριστώ για τις συμβουλές
Τίτλος: Απ: no chill
Αποστολή από: sokinsilihok στις Μάρτιος 31, 2015, 11:35:49 πμ
Σκέφτομαι τον λυκίσκο ώρα μηδέν να τον ρίξω στο μπετονι , τι λετε; ευχαριστώ
Αυτό το έκανα και εγώ και αφήνει πολύ καλή γευση, το ωραίο με αυτό είναι οτι επειδή ειναι σφραγισμένο το δοχείο δεν εξατμίζονται αρωματικα στοιχέιακαι έλαια και παραμένουν μέσα στο γλευκος, αν και η θερμοκρασία εχει πεσει σε χαμηλότερα απο βρασμού επιπεδα
Τίτλος: Απ: no chill
Αποστολή από: ksdfpr στις Μάρτιος 23, 2016, 10:52:47 μμ
Νεότερα περί non chill: μπορείτε να αφήσετε το γλεύκος στην κατσαρόλα για μια μέρα με καπάκι (θενκς Diver), ή στο μπιτόνι για 1,5 μήνα χωρίς πρόβλημα (θενκς σε μένα!)
Τίτλος: Απ: no chill
Αποστολή από: Diver στις Μάρτιος 24, 2016, 06:29:39 πμ
No Chill rulez!!! 8) 8) 8)
Τίτλος: Απ: no chill
Αποστολή από: gargarean στις Μάρτιος 27, 2016, 06:31:54 μμ

Παιδιά θα σας ομολογήσω την καφρίλα μου

Τις πρώτες 11 μπύρες που έφτιαξα τις έβραζα και μετά έσβηνα τη φωτιά (είχα γκάζι τότε), έβαζα το καπάκι και ΕΦΕΥΓΑ. Μετά πήγαινα περί τις 16 ώρες μετά έκανα γερό ανακάτεμα για να μείνουν οι αηδίες στη μέση και μετάγγιζα στον κάδο. Έτσι αντρικά!

Πρέπει να σας πω ότι μου βγαίναν μια χαρά. Δεν έχασα καμία (από αυτό τουλάχιστον).

Μετά πήρα από έναν καλό άνθρωπο ηλεκτρική κατσαρόλα και χάλκινη σωλήνα για cooling και σάκο για ΒΙΑΒ και με έκανε μάγκα! Να'ναι καλά (αν και εκεί που βρίσκεται είναι μακριά από καλά/κακά... μακριά από όλα)

Μου βγαίναν λογικά πιο πικρές οι μπύρες. Αν και το είχα σκεφτεί ως εξής: Το no-chill αντισταθμίζει τα IBU που χάνω από μη-φρέσκο λυκίσκο και έρχομαι στα ίσα!!!

Τώρα πια έχω συμμορφωθεί.


Τίτλος: Απ: no chill
Αποστολή από: ksiwzos στις Μάιος 17, 2016, 07:17:36 μμ
Τέλειο post Αντώνη!!! respect
Τίτλος: Απ: no chill
Αποστολή από: chefbf στις Ιούνιος 17, 2016, 03:01:58 μμ
σήμερα δοκίμασα την porter  που είχα κάνει με no chill  απλά άπαιχτη μεθοδο και καθόλου προβλήματα  και η μπύρα άψογη για δεύτερη .

ευχαριστώ τον κωστα ( kkjgofhkdshbfdbd) κάπως έτσι τον λένε για της συμβουλές

 8) 8) 8) ;D ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: no chill
Αποστολή από: ksdfpr στις Ιούνιος 17, 2016, 06:35:15 μμ
σήμερα δοκίμασα την porter  που είχα κάνει με no chill  απλά άπαιχτη μεθοδο και καθόλου προβλήματα  και η μπύρα άψογη για δεύτερη .

ευχαριστώ τον κωστα ( kkjgofhkdshbfdbd) κάπως έτσι τον λένε για της συμβουλές

 8) 8) 8) ;D ;D ;D ;D

Θα παραβλέψω το μπέρδεμα του ονόματός μου μόνο με δύο τρια δείγματα της porter...
Τίτλος: Απ: no chill
Αποστολή από: chefbf στις Ιούνιος 17, 2016, 06:36:45 μμ
Θα παραβλέψω το μπέρδεμα του ονόματός μου μόνο με δύο τρια δείγματα της porter...


με δυο τρία δήγματα δεν κανουμε τιποτα κάποια στιγμή πρεπει να ψήσουμε  ;D ;D ;D ;D