Αποστολέας Θέμα: Roundhead - English Pale Ale (BIAB)  (Αναγνώστηκε 188 φορές)

Ronin

  • Μηνύματα: 16
  • Σωτήρης Λεονάρδος
    • Προφίλ
Roundhead - English Pale Ale (BIAB)
« στις: Οκτώβριος 25, 2015, 09:15:43 μμ »
Απλή και άδολη Αγγλική Pale Ale...
Η βάση της συνταγής είναι η Bass & Co Pale ale με διαφοροποιήσεις διαθεσιμότητας.
Ο Willamette είναι λίγο off, αλλά, πιστεύω, εντός αποδεκτών πλαισίων.


Roundhead
English Pale Ale
Type: All Grain
Batch Size: 25,00 l
Boil Size: 39,47 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Vol: 29,12 l
Final Bottling Vol: 22,00 l
Fermentation: Ale, Two Stage
Date: 23 Oct 2015
Brewer: Ronin
Asst Brewer:
Equipment: Pot (18.5 Gal/70 L) - BIAB-Sotous
Efficiency: 70,00 %
Est Mash Efficiency: 78,4 %
Taste Rating: 30,0
Taste Notes:

Amt   Name   Type   #   %/IBU
3,00 kg   Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC)                  Grain   1   51,5 %
1,20 kg   Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC)                  Grain   2   20,6 %
1,00 kg   Corn, Flaked (2,6 EBC)                                Grain   3   17,2 %
0,50 kg   Caramunich III (Weyermann) (139,9 EBC)  Grain   4   8,6 %
0,10 kg   Caramunich II (Weyermann) (124,1 EBC)   Grain   5   1,7 %
0,03 kg   Roasted Barley (591,0 EBC)                        Grain   6   0,5 %
30,00 g   Northern Brewer [10,10 %] - Boil 60,0 min   Hop   7   31,1 IBUs
10,00 g   Northern Brewer [10,10 %] - Boil 15,0 min   Hop   8   5,1 IBUs
30,00 g   Willamette [5,50 %] - Boil 5,0 min                 Hop   9   3,4 IBUs
1,0 pkg   Burton Union Yeast (Mangrove Jack's #M79)Yeast   10   -
 
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 1,050 SG
Measured Original Gravity: 1,050 SG
Est Final Gravity: 1,013 SG
Estimated Alcohol by Vol: 4,9 %
Bitterness: 39,6 IBUs
Est Color: 22,4 EBC

Mash Profile
Mash Name: BIAB, Light Body
Total Grain Weight: 5,83 kg
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Name   Description   Step Temperature   Step Time
Saccharification   Add 43,03 l of water at 67,7 C   64,4 C   90 min
Mash Out   Heat to 75,6 C over 7 min   75,6 C   10 min

Carbonation and Storage
Carbonation Type: Bottle
Fermentation: Ale, Two Stage

Volumes of CO2: 1,8
Age for: 30,00 days
Created with BeerSmith


22/10/2015
10:00 43.5 Λίτρα νερό στο καζάνι.


23/10/2015 Brew Day

10:00
            Ανάβει το γκάζι και σπάνε τα grains
         
10:30
            Αρχή mashing
            Το νερό στους 64-65°C για 90 λεπτά.

12:23
          75+°C. για 7 λεπτά.
   
12:30
         Τέλος mashing
          Preboil gravity 1.038 / Preboil Volume 40Lt
          Το gravity βγήκε λίγο παραπάνω.

12:40
          Γκάζια για βρασμό
                 
12:55
          Αρχή βρασμού
                 
13:25
          30gr N. Brewer
         Οι λυκίσκοι ξανά χωρίς σακουλάκι.
        Το Hop Spider είναι  υπό κατασκευή
         
14:10
          10gr N. Brewer

14:15
          8gr Irish Moss
          Chiller

14:20
         30gr Willamete
          Yeast Nutrient (3γρ)
 
14:25       
         Τέλος βρασμού
         Μέτρηση SG 1050 Volume ~29/30 λίτρα.


          Δεν ήμουν σε μεγάλη φόρμα, αλλά δεν έγινε τίποτα πολύ διαβολικό.
          Το μόνο που είναι τελείως έξω είναι το χρώμα που είναι αισθητά πιό σκούρο από ότι προέβλεπε το       Beersmith.
          Ελάχιστο πρόβλημα. 8)
                         

   
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 26, 2015, 05:39:33 μμ από Ronin »
May the Yeast be with You!