Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
1
Προβλήματα και βελτίωσεις / Απ: αφρισε απο το κακό της...
« Τελευταίο μήνυμα από Nik στις Μάιος 15, 2018, 09:22:58 μμ »
Ειναι συνδυασμος θερμοκρασιας με στελεχος μαγιας αν το παρακανεις και με την οξυγονωση  εχεις την τελεια συνταγη για καταστροφη...
Τωρα το καλοκαιρι παντως αν επιμενεις να ζυμωνεις κανε καμια πατεντα με blow off valve (γκουγκιλσε το αυτουσιο θα βρεις λυση) ισως σωσεις τιποτα...
2
Προβλήματα και βελτίωσεις / Απ: αφρισε απο το κακό της...
« Τελευταίο μήνυμα από kos.th στις Μάιος 15, 2018, 07:23:04 μμ »
Τελικά μου πέταξε το καπάκι ζύμωσης.... ολα χάλια...
Κρίμα η προσπάθεια. τις πταιει όμως??
3
Προβλήματα και βελτίωσεις / Απ: Εστια εμαγιε
« Τελευταίο μήνυμα από nim στις Μάιος 15, 2018, 10:55:20 πμ »
Μια χαρά είναι το εξτράκτ, μια χαρά ποιοτικότατη μπυρίτσα θα βγάλεις (και στο λεει ένας που δεν έχει κανει ποτέ του εξτρακτ).
4
Προβλήματα και βελτίωσεις / Απ: αφρισε απο το κακό της...
« Τελευταίο μήνυμα από nim στις Μάιος 15, 2018, 10:53:47 πμ »
Με τέτοια θερμοκρασία ζύμωσης λογικά θα έχεις off-flavors.
5
Προβλήματα και βελτίωσεις / Απ: αφρισε απο το κακό της...
« Τελευταίο μήνυμα από Nik στις Μάιος 15, 2018, 09:33:47 πμ »
Δεν μπορεις να κανεις και πολλα αστη να ζυμωσει ως εχει προσεχοντας να μην βουλωσει η αεροπαγιδα και σκασει το καπακι του καδου και γινουν ολα χαλια .Λογικα σημερα αυριο θα ηρεμήσει.Απλα σε τετοια θερμοκρασια ζυμωσης δεν θα εχεις και το απολυτο αποτελεσμα...

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

6
Προβλήματα και βελτίωσεις / αφρισε απο το κακό της...
« Τελευταίο μήνυμα από kos.th στις Μάιος 14, 2018, 08:25:52 μμ »
Καλησπέρα σε ολους...
Ξεκινησα ολο χαρά χτες  Κυριακή πρωινό, να φτιάξω ένα kitακι για να έχουμε να πίνουμε  τις ζεστες μέρες του καλοκαιριου.
Ας φτιάξω μια weiss, ειπα...
Ξεκινάω κλασικα με τις απολυμάνσεις και προχωράνε ολα καλα..αφου λοιπον προσθεσω το μειγμα στον κάδο μου , προσθέτω και την δεξτροζη, οπου μου πεφτει λιγο παραπάνω μέσα στο δοχειο  (περίπου 20 gr) . Δεν πειράζει λεω..μικρή η πλεονάζουσα ποσότητα...προσθέτω το υπόλοιπο νερό (να φτασουμε στα 23 lt) και την μαγια μου, κανω ένα ελαφρύ ανακάτεμα , και κλεινω το καπακι... ταπωνω το airlock , και όλα οκ..  Αράζω μετά, και ανοίγω ένα μπουκαλάκι brown ale που έιχα στο ψυγειο για να  το απολαυσω.
Σε μια ωρίτσα αρχιζει η ζύμωση... :( :(  ..τι εγινε ρε παιδια λέω? κοιτάω την θερμοκρασία στην ταινία του κάδου (26-28 C).
Δεν επεσε καθόλου λεω...
Όσο περνάει η ώρα αυτό έκανε σαν τρελο...οι φυσαλιδες συνεχιζαν με γρηγορότερο ρυθμό..
Οσπου φτάσαμε το βραδάκι που άρχισε να ξεχειλίζει με αφρό το airlock..Αρχισε να πετάει με αρκετή πίεση αφρό από το καπάκι του..
Το βγάζω το καθαρίζω, το απολυμαίνω και ξανα στην θέση του.. Τα ι΄δια πάλι, και χειρότερα.... εφαγα όλο το βράδυ (κατά τις 3 βγήκα οff) και λύση δεν βρήκα....ακόμα και σήμερα συνεχίζει με αμέιβωτο ρυθμο... (η εθερμοκρασία στον κάδο 28C!!!!).
καμιά ιδέα?
7
Έτοιμα κιτ / Απ: Χρόνος ζωής μπύρας από κιτ
« Τελευταίο μήνυμα από Nik στις Μάιος 11, 2018, 04:20:50 μμ »
Γι αυτον τον λογο αν αγοραζουμε απο καταστηματα εμφιαλωμενη φρεσκια μπυρα (αφιλτραριστη,απαστεριωτη) παντα προτιμούμε αυτες που ειναι εντος ψυγειου και με προσφατη ημερομηνια παραγωγης για να μην πανε τα χρηματα μας στο νεροχυτη....

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

8
Έτοιμα κιτ / Απ: Dry hopping σε κιτ και επανέναρξη ζύμωσης
« Τελευταίο μήνυμα από nim στις Μάιος 11, 2018, 12:53:29 μμ »
επίσης στο γλεύκος υπάρχει "αποθηκευμένο" CO2 το οποίο με την μετάγγιση αρχίζει να απελευθερώνεται.
9
Έτοιμα κιτ / Απ: Dry hopping σε κιτ και επανέναρξη ζύμωσης
« Τελευταίο μήνυμα από Nik στις Μάιος 11, 2018, 11:54:43 πμ »
Ειναι φυσιολογικο να ξυπναει η μαγια μετα απο μεταγγιση λογω της οξυγονωσης και της αναδευσης .
Οποτε παρακολουθησε τη και μολις σταματησει για τα καλα παρε μετρηση και προχωρα στο επομενο βημα...

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

10
Έτοιμα κιτ / Απ: Χρόνος ζωής μπύρας από κιτ
« Τελευταίο μήνυμα από Nik στις Μάιος 11, 2018, 11:50:16 πμ »
Συνηθως το 6αμηνο ειναι το οριο για τις χαμηλοβαθμες .Το πλεονεκτημα της φρεσκιας και απαστεριωτης αφιλτραριστης μπύρας γινεται μειονεκτημα οταν περναει ο καιρος .Οποτε αναλογα το ειδος (αν εχουμε μπυρα με εμφαση στο αρωμα του λυκισκου)ειτε καταναλωνουμε λιγο πιο γρηγορα (3μηνο)  η θετουμε το 6μηνο σαν οριο .Αν υπαρχει δυνατοτητα συντηρησης σε ψυγειο ισως στο 6μηνο να ειναι καλυτερα τα πραγματα .
Αυτο οφειλεται στην παρουσια της μαγιας που δουλευει ακομα και στην τεχνικη μας π.χ. στο allgrain ισως εχουμε παραπανω ποσοτητα πρωτεϊνών που παραμενουν στο γλευκος και αλοιωνουν  το τελικο αποτελεσμα μετα απο καιρο.
Ειναι κατι που δεν μπορει να αποφεύγεται δυστηχως ...

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10